Imatge de la platja a Calonge, a l'Alt Empordà, plena de gent durant l'estiu del 2021

Màxim descontrol en un poble català: 442 actuacions de la policia en només 3 nits

Calonge, al Baix Empordà, ha tret les xifres de les tres últimes nits per evidenciar la situació "insostenible" que ha provocat l'efecte crida cap al municipi

La disparitat del toc de queda representa un problema (i dels grossos) en diversos pobles de Catalunya. A l’Empordà, de fet, fa temps que denuncien aquesta situació. L’absència de la norma nocturna en diversos pobles fa que centenars de persones —entre els quals, diversos turistes— optin per desplaçar-s’hi i fer-hi botellots.

En aquesta línia, la població de Calonge, situada al Baix Empordà. 35 botellots durant el cap de setmana, 442 serveis policials, 50 denúncies i dos robatoris amb força. Aquestes son les terribles xifres de les tres últimes nits per evidenciar la situació «insostenible» que ha provocat l'efecte crida cap al municipi.

L'alcalde, Jordi Soler, critica «l'allau de joves» que han vingut a fer-hi festes il·legals, que s'enfronten a la policia i que fan destrosses allà on es concentren. I el pitjor de tot, que la situació ja ha comportat cancel·lacions i fugida de turistes.

«Si això no s'arregla, perdrem totes les reserves», diu Soler, que exigeix solucions.

A Palafrugell, sense anar més lluny, la Policia Local aquesta matinada ha hagut de frustrar un nou botellot al paratge Boet. S'han posat 24 denúncies.

L’efecte crida provoca un botellot de 500 persones

El passat diumenge, de fet, un macrobotellot0 amb 500 persones va llançar pedres contra els Mossos en una zona boscosa de Regencós. Quelcom que va provocar «indignació màxima» a Calonge en una nit on la Policia Local va fer  fins a cent serveis i ha posat 41 denúncies.

El temut efecte crida cap als municipis sense toc de queda es va fer evident durant la matinada de diumenge. A Regencós, on la policia va estar fins a les sis desallotjant el botellot, el paratge és ple de deixalles.

L'alcaldessa, Pilar Pagès, critica l'actitud dels joves, diu que eren joves de casa bona i que «no els fa res pagar multes».

A Calonge, l'alcalde Jordi Soler assegura que aquest és "el pitjor cap de setmana amb diferència". A la indignació s'hi sumen també els hotelers del passeig, perquè el xivarri a les nits els fa marxar clients.

A la Costa Brava, la matinada de dissabte va ser relativament tranquil·la i la pressió policial va aconseguir frenar els botellots. N'hi va haver, això sí, tot i que menys nombrosos que en dies anteriors. Però aquesta nit passada, la problemàtica ha tornat a esclatar. I amb tota la força.L'efecte crida cap als pobles que no tenen toc de queda ha fet que els botellots es reproduïssin. Allà on s'han concentrat més joves ha estat a Regencós (Baix Empordà). Aquí, n'hi ha hagut fins a 500 que s'han aplegat per fumar i beure en un paratge boscós situat entre aquest poble i el de Begur.