La Cambra de Comerç aposta per apujar el Salari Mínim a Catalunya entre 1.000 i 1.100 euros

Un estudi, presentat avui, veuria factible que arribés a 1.400 el 2030

Un treballador en un magatzem amb caixes
Un alt percentatge de les empreses enquestades favorables a pujar l'SMR o els salaris dels convenis | Catalunya Diari

La Cambra de Comerç de Barcelona ha presentat avui un estudi que conclou que seria recomanable apujar el Salari Mínim de Referència (SMR) a Catalunya aquest 2020 entre 1.000 i 1.100 euros en 14 pagues, molt per sobre al recentment aprovat pel govern espanyol. Sota el nom 'Un salari mínim de referència per a Catalunya. Criteris i propostes d’aplicació' s'ha realitzat un monogràfic per analitzar com hauria d'evolucionar el SMR cara el 2030. 

Basant en dos factors, l'impacte de la pujada del SMR en l'ocupació i l'evolució tendencial del PIB, l'estudi planteja tres escenaris on el 2026 se superaria els 1.200 euros i on es podria situar proper als 1.400 euros en 2030  Cal recordar que tota pujada passaria per un acord entre patronals i sindicats i amb la participació de la Generalitat, que ja s'ha mostrat favorable a augmentar el SMR

Per fer més factible la mesura, la Cambra recomana constituir un consell assessor d'experts independents que estudiï el compliment dels factors abans esmentats. A més, es parla d'establir una sèrie d'excepcions a la regla general per als joves i per territoris amb un cost de vida superior, com l'àrea metropolitana de Barcelona.  

Majoria favorable entre els empresaris catalans

L'estudi també una posició clarament favorable entre l'empresariat català a augmentar l'actual salari mínim o bé dels salaris recollits en els diferents convenis. Només un 18,5% mantindrien l'anterior SMI de 900 euros. 

Un 14% apostarien perquè se situés entre 901 i 1.100 euros mentre que un altre 14% veurien correcte que arribés als 1.300. Un 29% dels 2.421 enquestats pensa que s'hauria d'adaptar l'augment dels salaris als convenis de cada sector d'activitat. Un altre 18,8% parla també d'adequar l'SMI al nivell de vida del lloc on es trobi cada empresa.   

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari