La catalana Marina Campos triomfa al XII Campionat Mundial de Capoeira

Mai cap espanyola havia arribat a una final mundial i Marina Campos ja en porta tres. Aquest any, ha aconseguit la tercera posició

marina campos capoeira
Imatge de la cambrilenca Marina Campos amb el trofeu a la platja de Copacabana, a Brasil | Cedida
 

El passat dia 20 d'agost i fins al 25 d'agost, ha tingut lloc a la ciutat de Rio de Janeiro, a Brasil, el XII Campionat Mundial de Capoeira. El torneig ha acollit a més de 3.000 participants de tot el món i se celebra cada dos anys. La cambrilenca Marina Campos ha conquistat, una vegada més, una final mundial. 

Acumulació d'èxits en només pocs anys

Campos, que és hexacampiona d'Espanya, ja porta una carrera d'èxits a l'esquena. La campiona practica la capoeira des de l'any 2007 i el 2015 ja es convertia en la primera dona espanyola que arribava a classificar-se en una final del Campionat Mundial, aconseguint la quarta posició.

El 2017, va aconseguir guanyar el títol de la millor corda verda del món i aquest 2019, ha aconseguit la tercera posició. Mai una espanyola ha arribat a una final mundial i Campos en porta tres ja. Aquest any, el país espanyol comptava amb 10 competidors de diferents comunitats autònomes, però només Campos, de Cambrils, ha aconseguit arribar a la final. 

La capoeira és considerada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat

La capoeira és una art marcial afro-brasilera, símbol mundial de la cultura brasilera i considerada Patrimoni Cultural Immaterial de la Humanitat per la UNESCO des de l'any 2014. Va néixer al segle XVII com a forma de resistència contra el sistema esclavista i avui dia, es considera el vehicle que més divulga, no tan sols la cultura brasilera, sinó també la llengua portuguesa arreu del món. 

L'escola Abadá Capoeira (Associació Brasilera de suport i desenvolupament de l'art de la Capoeira) va ser fundada per José Tadeu Carneiro Cardoso (Mestre Camisa) i és l'escola de capoeira amb l'estructura més gran del món. A més, està present en més de 60 països i compta amb més de 50.000 integrants. 


Comentaris

envia el comentari