2de8 net de la Colla Vella dels Xiquets de Valls

La Colla Vella dels Xiquets de Valls aparta el casteller que hauria abusat d'una periodista durant Sant Fèlix

El president de l'entitat ha assegurat que l’expulsaran de la colla si la investigació confirma que ell és l’autor dels fets denunciats

Clàudia Climent, una periodista de ‘Penedès Televisió’ va denunciar que va patir una agressió sexista durant la diada castellera de Sant Fèlix, a Vilafranca del Penedès, mentre treballava fent entrevistes a peu de plaça per a 'Castells en Xarxa'. El presumpte agressor de la periodista és un casteller de la Colla Vella dels Xiquets de Valls i forma part del cos policial dels Mossos d'Esquadra de Catalunya.

Segons ha confirmat el president de l’entitat castellera, Albert Pedret, «la colla ha pres la decisió d’apartar-lo de la Colla Vella un cop se'ns ha informat que s’han obert diligències judicials contra ell». A més, Pedret ha assegurat que l’expulsaran de la colla si la investigació confirma que ell és l’autor dels fets denunciats. «Ningú no n’ha de tenir cap dubte. Qualsevol altra colla del món casteller reaccionaria de la mateixa manera», ha manifestat.

Pedret també ha detallat que des del dia de l'agressió, han col·laborat en tot moment amb la periodista afectada i que li han donat «tota la informació que demanava en base a les descripcions que ens va donar».  El president de la colla vallenca ha afegit que, com cada dilluns, avui 2 de setembre hi ha reunió de la junta directiva de la colla i que tractaran aquesta qüestió. La intenció, ha dit, és analitzar quines mesures preventives i de conscienciació poden prendre “perquè fets com aquests no es repeteixin”. 

Llibertat provisional i ordre d'allunyament

Els Mossos van detenir el casteller divendres al vespre i dissabte va passar a disposició judicial. El jutjat de guàrdia de Vilafranca el va deixar en llibertat provisional, acusat d'un delicte d'abusos sexuals.  La jutgessa, que va prendre declaració a la periodista, als testimonis i al detingut al llarg del dia, també va acordar incomunicació amb la víctima per cap mitjà i allunyament d'un mínim de 1.000 metres, d'acord amb la petició de la fiscalia. 

Va grapejar-li el cul i mossegar-li l’orella

Segons va explicar Clàudia Climent a través del seu compte de Twitter, el casteller d'entre 50 i 60 anys va agafar-la per la cintura i li va grapejar cul. També va mossegar-la i llepar-li l'orella esquerra. La periodista, el mateix dia de l'agressió va interposar una denúncia per aquests fets i va fer una crida per les xarxes socials per demanar una fotografia de l'individu.

Potser també t'interessa:

Llibertat provisional amb ordre d'allunyament pel mosso agressor de la Diada de Sant Fèlix