Control de los Mossos d'Esquadra en una carretera catalana.

La policia publica la foto de Martín, l'home que ha matat el seu fill en un hotel a BCN

El presumpte parricida va abandonar la seva habitació en la setena planta de l'hotel i va fugir saltant el mur de la piscina

La mort d'un nen de 2 anys a un hotel de Barcelona segueix encapçalant la crònica de successos aquest dimecres. Les càmeres de seguretat de l'edifici han captat com el pare fugia. Les imatges, revelades per 'La Vanguardia', mostren l'home saltant una tanca abans de desaparèixer.

El pare del menor trobat mort segueix desaparegut i un ampli dispositiu policial l'està buscant. Consideren que és el principal sospitós de la mort del seu fill. La mare del menor havia alertat la policia poc abans dels fets.

Ahir a la nit, a les 22:30 hores, el 112 va rebre l'alerta telefònica. Una dona denunciava que el pare del seu fill, del qual s'estava separant, s'havia endut el menor. L'havia amenaçat i tenia por que l'home cometés un disbarat.

La policia es va desplaçar fins a l'Hotel Concòrdia, a l'avinguda Paral·lel de Barcelona. Les càmeres de seguretat de l'hotel mostren com fuig l'home 20 minuts abans de la trucada al 112. No se sap si l'hora està actualitzada.

Les imatges mostren amb claredat un home saltant la tanca de l'exterior de la piscina de l'hotel. El sospitós escala un petit mur i desapareix. Altres testimonis asseguren haver-lo vist corrent en direcció a la muntanya de Montjuïc ahir a la nit.

El pare de l'infant va emprendre la fugida des del setè pis de l'hotel on estava amb ell. En aquell moment, vestia una samarreta blanca i uns pantalons texans. No portava cap motxilla ni cap bossa i duia la cara descoberta, segons la policia. 

El pla de fugida del principal sospitós

Amb les imatges a la mà, la policia creu que el pare va matar el fill i va planejar la seva fugida sense fer soroll. Les càmeres van captar l'home sortint de l'hotel mentre l'infant agonitzava. L'escapada va ser ràpida i silenciosa, de manera que ningú va sospitar en cap moment. 

D'entrada, les imatges mostren com surt de l'habitació per comprovar que no hi ha ningú al voltant. Després, hi torna a entrar i, tot seguit, en torna a sortir. Eren les 22:00 hores, quan comença a fugir cap a l'exterior de l'edifici saltant una paret.

Martín E. A. G.

Martín E. A. G.

La cronologia encaixa amb la crida de la mare, uns 20 minuts després, alertant de la desaparició del seu fill. «Te'n penediràs», són les últimes paraules que va dir a la seva dona. Des d'aleshores, els Mossos i la Guàrdia Urbana busquen el presumpte parricida en la seva fugida.

Minuts després, quatre ambulàncies i un equip pediàtric van arribar a l'hotel. Els sanitaris van intentar salvar la vida del nen, que estava inconscient i amb la cara morada. Malauradament no hi van poder fer res.

Els Mossos demanen ajuda a la ciutadania per trobar-lo

A mitja tarda, els Mossos d'Esquadra han publicat una imatge de la cara de Martín Álvarez. El cos policial català ha demanat col·laboració ciutadana per tal de trobar el principal sospitós d'haver matat el nen de 2 anys en un hotel al districte de Sants-Montjuïc, a Barcelona

Un altre cas de violència vicaria

La prioritat de la policia és trobar el presumpte parricida i aclarir la mort del menor. Tots els indicis apunten que es tracta d'un altre cas de violència vicaria. En les últimes setmanes, els casos de violència parental sobre els fills han augmentat considerablement.

El cas més mediàtic ha estat el de Tomàs Gimeno i les seves dues filles, Anna i Olivia, d'1 i 6 anys. Aquest succés va posar la crua realitat de la violència vicaria damunt la taula, que es considera com un tipus de violència de gènere. En aquest cas, un dels progenitors fa mal als fills per fer mal a la seva parella.

L'episodi d'Anna i Olivia va coincidir amb el de Yaiza, una nena de 4 anys assassinada per la seva mare amb l'objectiu de fer mal al seu pare. El succés va tenir lloc a Sant Joan Despí (Barcelona). Cristina Rivas, de 35 anys, va asfixiar la seva filla com a venjança contra el seu ex perquè no volia tornar amb ella.

Ahir, es va conèixer el desenllaç d'un altre cas de violència vicaria. La policia va trobar els dos germans Kristian i Amantia, de 10 i 11 anys, que havien desaparegut al gener. Havien estat segrestats pel seu pare com a mètode d'amenaça i venjança contra la seva parella.