Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Dues nenes amb motxilla escolar

El Govern anuncia les primeres mesures antiCovid que hi haurà al curs escolar 2021-22

Es mantindran les quarantenes a les escoles i també l'ús de les mascaretes | Des de l'executiu fan una crida als joves a vacunar-se

Catalunya es troba a les portes de l'inici del curs escolar 2021-2022. De mica en mica, ja anem coneixent quines mesures s'hauran de seguir als centres educatius per tal d'evitar la propagació de la Covid-19. Des del Departament d'Educació continuen treballant per adaptar els nous protocols, que es faran arribar a les escoles la pròxima setmana. Tot i això, avui dimecres 25 d'agost, el conseller ha avançat algunes de les mesures que s'aplicaran.

Es mantenen les mascaretes i les quarantenes

Tal com ha explicat el titular d'Educació, Josep González Cambray, les quarantenes a les escoles es mantindran quan aparegui un cas positiu al grup. I és que els grups estables de convivència seguiran marcant el curs 2021-22, tal com va passar en l'anterior. Tot i mantenir les quarantenes a les escoles, el conseller també ha avançat que la intenció és eliminar-les progressivament als instituts. Aquesta mesura afectaria els alumnes de secundària, batxillerat i cicles formatius.

Tot i això, aquest canvi als instituts dependrà de l'evolució de la campanya de vacunació entre els més joves, tal com ha exposat González Cambray. «A mesura que ens aproximem a xifres més altes de vacunació i d'alumnat amb la pauta completa, s'està estudiant que no hagin de fer quarantena», ha dit. Un aspecte que no canviarà de cara al curs 2021-22 és l'obligatorietat de l'ús de la mascareta als centres educatius. 

D'altra banda, González Cambray també ha anunciat que, malgrat estar encara acabant de perfilar els protocols, tenen clar que les aules obriran al 100% i que la presencialitat serà total. «El 13 de setembre obriran totes les escoles i instituts», ha reafirmat el conseller.

Crida als joves a vacunar-se abans de començar el curs escolar

Un dels factors que ajudarà al fet que la Covid-19 causi menys estralls als centres educatius és la vacunació massiva dels joves majors de 12 anys. En aquest sentit, González Cambray ha explicat que «necessitem començar el curs amb el màxim de dosis administrades». En la mateixa línia s'ha expressat el president del Govern, Pere Aragonès, fent una crida als joves a «vacunar-se i aprofitar l'oportunitat de començar el curs amb la primera dosi».