IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Camilo, l’estudiant espanyol confinat a Xina pel coronavirus

La ciutat de Wuhan es troba en quarantena per intentar frenar l’expansió de la malaltia

L’aparició del coronavirus a la Xina és un tema de gran preocupació a tot el món, sobretot en ara que és l’any nou xinès i hi ha gran moviment de persones entre països. Aquest provoca diversos símptomes entre els quals hi ha molta febre, problemes respiratoris i pneumònia, i des del 8 de desembre que es va detectar el primer cas ja hi ha 41 morts i 1.300 persones infectades a diversos països d’Àsia, Estats Units i França, pendents d’un possible cas a Espanya. En concret, la ciutat Wuhan és la ‘zona zero’ i es troba en quarantena, per tant, cap habitant pot entrar o sortir d’ella i, entre ells, hi ha diversos espanyols vivint-hi.

A Espanya seria tot un «caos»

Camilo és un estudiant madrileny de 24 anys que es troba confinat a Wuhan –cursant un màster en economia– i ‘el Español’ ha pogut contactar amb ell per preguntar-li la situació que actualment es viu al país. «Imagina’t una pel·lícula de por o de pandèmies, això és el que es viu ara aquí. Literal», ha afirmat sobre la ciutat, una de les més poblades de la Xina amb més d’11 milions de persones, xifra que es veu incrementada en aquestes dates per celebrar l’any nou.

Tanmateix, ara està «tot tancat» i no hi ha ningú pels carrers: «Aquesta pandèmia coincideix, a més, amb els dies freds, nuvolats i plujosos». La gent només surt per comprar en els pocs supermercats que obren i fent servir obligatòriament mascareta. Camilo ha explicat que necessita sortir al carrer, tot i el risc: «Començo a atabalar-me si no surto». A més, ha afegit que s’ha paralitzat el transport públic de la ciutat, no hi ha taxis, els vols s’han desviat, les carreteres estan tallades i les tres estacions de ferrocarril estan tancades.

Wuhan és una gran ciutat, capital de la província de Hubei –amb d’altres en quarantena–, té un dels aeroports més grans del país, confluència de moltes carreteres i línies de ferrocarrils. Sent la ‘zona zero’ del brot de coronavirus, hi ha milions de persones ‘confinades’ per la quarantena i, tot i que per a Occident va ser tota una sorpresa, el govern ja havia alertat els seus habitants, així que Camilo, i altres espanyols i estrangers que viuen a Wuhan, «ja ho esperava». Ara cal veure «com evoluciona» la situació, mentre que existeix «tensió» entre la població, però queda dissimulada «pel caràcter xinès» i «a Espanya estaríem en un estat de caos».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari