IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Investiguen un possible cas de coronavirus xinès al País Basc

El virus ja ha causat 41 morts a la Xina i hi ha 1.287 afectats

Gent a l'estació de Shangai protegint-se del cooronavirus amb mascaretes
El coronavirus ha afectat a més de mil persones a la Xina i ja ha causat 41 morts | Europa Press

La Direcció de Salut Pública i Addiccions del Departament de Salut del Govern Basc ha estat notificada aquest divendres a la tarda sobre un cas de pneumònia que podria estar presumptament associada al coronavirus xinès al País Basc.

Concretament, es tracta d'una dona que recentment ha volat a la província de Wuhan, lloc on va començar el contagi, i presenta símptomes que podrien estar lligats a aquesta malaltia. Segons ha informat el Departament de Salut, la pacient es troba ingressada a l'Hospital Universitari de Cruces (Biscaia) sota règim d'aïllament.

La mostra de l'analítica ja ha estat enviada al Centre Nacional de Microbiologia de Majahonda, el laboratori de referència en aquests casos, perquè realitzi una anàlisi específica. De fet, està previst que els resultats arribin en 24 o 48 hores.

Els resultats de la mostra, en 48 hores

A l'espera de confirmació, l'administració ja ha activat el protocol d'actuació i les mesures preventives, mentre els serveis sanitaris es mantenen en alerta i envien missatges alentidors a la població. Ara, el Govern Basc ha iniciat l'estudi de contactes amb l'entorn de la persona afectada i ha posat el cas en coneixement del Centre de Coordinació d'Alertes i Emergències Sanitàries del Ministeri de Salut.

L'administració sanitària basca també ha destacat la importància d'adoptar mesures higièniques com protegir-se davant la tos i els esternuts, rentar-se les mans amb sabó amb freqüència i utilitzar mocadors d'un sol ús. A més, també ha volgut reiterar el seu missatge de «tranquil·litat» a la població, ja que a Euskadi «els sistemes de prevenció, detecció, seguiments i actuació funcionen».

Caldrà esperar els resultats de les anàlisis per confirmar o desmentir aquest contagi, que seria el primer cas confirmat a l'Estat, després que ahir es descartessin dos casos més. De fet, ahir la ministra de Sanitat de França, Agnès Buzyn, va confirmar els dos primers casos de coronavirus a Europa.

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari