Pep Guardiola durant una roda de premsa

La camiseta de Guardiola que no ha passat desapercebuda durant la roda de premsa

El català ha mostrat novament el seu suport al moviment 'Black Lives Matter'

Pep Guardiola  s'ha convertit en el tema del dia, després d'aparèixer amb una camiseta reivindicativa durant la roda de premsa virtual prèvia al partit del City-Newcastle d'aquest dimecres per atendre els mitjans de comunicació anglesos. El tècnic del Manchester City ha lluït una camiseta on es podia llegir el següent missatge: «Love Simone. Hate fascism».

La peça de roba també comptava amb una imatge de la cantant de jazz Nina Simone que és molt coneguda per les seves cançons contra el racisme i a favor de la igualtat.

Guardiola dona suport al moviment 'Black lives Matter'

No és d'estranyar que el de Santpedor així aparegut amb una camiseta en contra del racisme, ja que l'entrenador català va mostrar públicament el seu suport al moviment 'Black Lives Matter' ara fa uns dies també en roda de premsa. 

En aquella ocasió, Guardiola va declarar que «primer, els blancs hauríem de demanar perdó per la forma en què hem tractat als negres durant 400 anys. Em fa vergonya el que els hi hem fet a aquesta gent meravellosa», deia contundentment.

«El racisme està a tot arreu»

El català assenyalava que no es tracta només d'un problema dels Estats Units ni només del que li va passar a George Floyd perquè «el racisme està a tot arreu». Tot seguit afegia que «potser ja és tard per a la nostra generació però espero que les pròximes generacions entenguin que només hi ha una raça, la raça humana, res a veure amb el color de la pell». «És un problema de fa molt de temps i se'ls hi ha de donar suport cada dia». 

En aquest sentit, l'entrenador del City confia que tot això es pugui aconseguir amb bons sistemes de Justícia i amb l'ensenyament escolar i amb les aportacions que pugui fer cada persona cada dia. Amb aquesta reflexió, Guardiola tancava la seva intervenció a favor del moviment.