ÚLTIMA HORA

🚨 Carme Forcadell i Dolors Bassa, obligades a tornar avui mateix a la presó

URGENT

📌 La pandèmia segueix reculant a Espanya abans d'un cap de setmana clau

Nou possible rebrot: Una vetlla acaba amb 400 persones vigilades per coronavirus

Ja s'han fet centenars de proves PCR el més aviat possible per evitar un rebrot

Professional sanitari protegit a l'Hospital Clínic
La Junta va realitzar 365 proves PCR durant la jornada d'ahir | Francisco Avia

La Junta d'Andalusia ha hagut de realitzar durant les últimes hores un total de 400 proves PCR per un brot de coronavirus que s'ha detectat després del funeral d'una jove que es va celebrar a Belicena, a Granada. Aquesta vetlla es va celebrar la setmana passada a la localitat de Santa Fe, i hi van assistir un nombre elevat de persones, entre les quals s'hi han trobat un total de sis casos positius al «cercle més íntim» de la família. 

Les proves massives van començar a les 19.00 hores de dimarts al Centre d'Interpretació de la Vega, situat a Belicena, on es van produir llargues cues de veïns tant d'aquestes dues localitats com d'altres punts de l'àrea metropolitana i de la capital, bé perquè van assistir al funeral o perquè han estat en contacte amb persones que sí que ho van fer. Aquest dimecres se segueix fent test des de les set del matí, tot i que amb menor assistència de gent.

Resultat «molt bons», amb «mínims» positius

La jornada d'ahir es va tancar amb unes 365 proves realitzades i els primers resultats «són molt bons» en tant que els positius apareguts serien «mínims», segons asseguren fonts de la Junta, si bé les dades exactes es coneixeran en l'informe oficial, entre avui i demà.

La previsió és que les proves continuessin al municipi fins a les 11.00 hores d'aquest dimecres, i a partir d'aquest moment es traslladaran a l''acte Covid-19' instal·lat a l'antic Hospital Clínic de Granada capital, segons precisen les fonts.

L'alcalde de Vegas del Genil, al qual pertany Belicena, Leandro Martín, també està a l'espera de conèixer el resultat de la seva prova, atès que ell va ser un dels veïns que va acudir a la vetlla, que es va celebrar entre el 2 i el 3 de juliol. Segons ha assenyalat a Europa Press, no hi va haver grans aglomeracions, però al llarg d'aquestes hores «va passar molta gent» per donar-li l'últim adéu a aquesta veïna.

L'alcalde espera que tot es quedi «en un ensurt»

«La gent va usar mascaretes i espero que ara les proves deixin veure que la població va tenir sentit comú i no es va saltar en cap moment les normes», de manera que tot es quedi «en un ensurt». Davant la impossibilitat de saber amb exactitud qui van acudir concretament al funeral ni amb quines altres persones han entrat en contacte aquests dies s'ha optat per actuar amb «rapidesa» realitzant aquests tests massius, segons relata el regidor.

«Sabem que això ha generat alarma, però és preferible això a provocar un gran brot a l'àrea metropolitana que comporti una altra problemàtica més gran», ha argumentat Martín, que ha avançat que segons el resultat de les proves es prendran les mesures que siguin necessàries per a garantir la seguretat dels veïns.


Comentaris

envia el comentari