Una sanitària rep la vacuna a l'Hospital de la Vall d'Hebron de Barcelona el dia de Reis

Salut tira de cares conegudes per fomentar la vacunació contra la Covid-19

Impulsa una campanya amb el lema 'És el moment de fer el gest que estàvem esperant', en què hi participen Antoni Trilla, Judith Mascó o Pichi Alonso

El Departament de Salut llançarà una campanya publicitària a partir d'aquest dilluns per fomentar la vacunació contra la Covid-19 i conscienciar la població que no viu el virus «de tan a prop». Amb el lema 'És el moment de fer el gest que estàvem esperant', hi participen diverses cares conegudes com el doctor Antoni Trilla, el periodista Ramon Pellicer, la model Judith Mascó, l'exfutbolista Pichi Alonso o el cineasta Ventura Pons.

En el vídeo, que Salut ha avançat a través de les seves xarxes socials, els personatges que hi participen s'aixequen el jersei o la camisa per mostrar un braç disposat a la punxada del vaccí. «Dona't d'alta i actualitza el número de telèfon mòbil per assegurar-te que t'avisem quan arribi el torn de la teva franja d'edat», s'insisteix en la campanya de conscienciació, que compta amb cartells publicitaris i un espot de 30 segons per a televisió, YouTube i xarxes socials.

Primera fase de la campanya

Salut assenyala que el que comença demà només és la primera fase d'una campanya que anirà evolucionant amb noves peces de comunicació «amb l'objectiu d'informar cadascuna de les franges d'edat que ha arribat el seu torn i adreçar-los a demanar cita». De fet, el mateix secretari general de Salut, Marc Ramentol, ha apostat aquest diumenge per reforçar la conscienciació en alguns segments de la població per mostrar que la vacunació és «necessària» i «funciona».

En una entrevista a Catalunya Ràdio, Ramentol ha assenyalat que caldrà conscienciar alguns segments de la població que «no viuen la malaltia tan de prop o que no la tenen tan present». En aquest sentit, el secretari general de Salut ha assegurat que, de moment, les crides a vacunar-se estan tenint molt bona resposta, tot i que ha lamentat que «els canvis de criteri» en relació amb alguns vaccins està afectant la confiança de la població.

Amb tot, Ramentol ha insistit que el ritme de vacunació és «accelerat» —300.000 dosis administrades durant aquesta setmana— i ha afegit que entre dilluns i dimarts s'esgotaran totes les dosis d'AstraZeneca que tenen per administrar.