Persona practicant golf

Els 6 millors camps de golf a Tarragona

Una selecció dels millors camps de golf de Tarragona per endinsar-te en aquest món

Encara percebut en moltes ocasions com un esport elitista, el cert és que el golf (també a Tarragona) s'ha popularitzat molt als darrers anys i ja no es pot dir que sigui una pràctica restringida per a una minoria. La profusió del pitch & putt, a banda del golf canònic, ha fet que molta gent s'hi aficioni. Un esport apte per a totes les edats, sense una gran exigència física i amb nivells adaptables per a tothom, i amb l'al·licient de disputar-se en entorns oberts i naturals.

A Tarragona, donat el seu caràcter de destinació turística de primer ordre, i podem trobar alguns dels camps de golf amb més encant del Mediterrani. No són pocs els visitants que venen de qualsevol punt del món per gaudir de la pràctica d'aquest esport i, de pas, complementar-ho amb la resta d'atractius que ofereixen les nostres comarques. Però no només la gent de fora en pot gaudir, sinó que tot l'any estan disponibles perquè els locals puguin descobrir-los.

Bonmont

A Mont-roig del Camp, trobem el camp de golf de Bonmont, un dels més prestigiosos de Tarragona. Va ser fundat el 1990 pel suís Henri-Ferdinand Lavanchy i dissenyat per Robert Trent Jones Jr., un dels arquitectes de camps de golf més famosos i reconeguts de Tarragona i del món. Va tenir molt en compte l'emplaçament privilegiat, que configura una terrassa amb vistes espectaculars al mar i dota el club d'uns valors paisatgístics indubtables. És considerat com un dels millors camps d'Espanya, amb un sistema de qualitat mediambiental modèlic.

Club de golf Bonmont
És considerat com un dels millors camps d'Espanya, amb un sistema de qualitat mediambiental modèlic | Club de golf Bonmont

És un camp de 18 forats i par 72. El seu recorregut ofereix llacs, ponts, arbres centenaris, penya-segats i una sensació total d'immersió en la natura i el paisatge.  Des del punt de vista tècnic, els fairways són amples i oberts, i els desnivells dels greens enganyosos, de manera que la dificultat és modulable tant per als experts com per als principiants. El club, a més a més, compta amb tots els serveis i comoditats, inclòs un restaurant de reconeguda qualitat a la contrada.

Lumine

Anem fins al complex d'oci de Port Aventura World, a la Pineda, on trobem Lumine Beach & Golf Community, que és molt més que un club de golf. Al centre de la Costa Daurada, aquest ressort ens ofereix fins a tres recorreguts, a banda de dues cases club, restaurants, bars, beach club i serveis de primer ordre en unes instal·lacions sense punt de comparació a Tarragona, Espanya i el sud d'Europa. Són 170 hectàrees amb tres camps de golf dissenyats l'any 2008 pel mític golfista Greg Norman.

Camp de gol Lumine
Són 170 hectàrees amb tres camps de golf dissenyats l'any 2008 pel mític golfista Greg Norman | Lumine Golf

El Camp Hills, de 18 forats i par 72, hi podrem gaudir més de 6.000 metres de carrers o fairways i gairebé 14.000 metres quadrats de greens. El recorregut és el més proper a l'entorn privilegiat del Cap Salou, envoltat de pins, oliveres i garrofers i vistes increïbles dels roquissars i el mar. Més proper a la zona de la Pineda i els aiguamolls de la Sèquia Major, un espai natural protegit, hi ha el Camp Lakes, que és el més tècnic de tots tres, ideal pels golfistes experimentats, amb un par 71.

El tercer recorregut és el Camp Ruins de 9 forats i par 34, que es troba en la part més plana i elevada del complex i transcorre entre restes arqueològiques romanes, datades al segle II a.C.

Costa Dorada

El Club de Golf Costa Dorada, al Catllar, és un dels camps de golf històrics de Tarragona.  Molt proper a la ciutat, va ser dissenyat el 1983 per l'expert i prestigiós equip de Gancedo, Vidaor, Sardà i Saenger. Un club de gran tradició golfista que es tradueix en el bon ambient de la seu social i la resta d'instal·lacions

Vista del camp de golf Costa Dorada
El Club de Golf Costa Dorada, al Catllar, és un dels camps de golf històrics de Tarragona | Tarragona Turisme

El camp pròpiament és un disseny tipus parkland, amb 18 forats la majoria molt tècnics i par 72. És un dels recorreguts més complicats de la província que combina carrers envoltats de bosc de pins mediterrani, aigua, dog-legs i grans búnquers. Per a jugadors experts.

La Graiera

Anem un mica més al nord, fins al Baix Penedès. A la carretera que uneix Calafell amb Bellvei el mateix equip de dissenyadors que va construir el Golf Costa Dorada va fer el 1992 aquest exigent camp de golf. Segons els entesos el més complicat de jugar de Tarragona i el que ofereix més reptes al golfista experimentat. La casa club ha estat inaugurada fa pocs anys i és una de les més modernes i acollidores de la regió, guanyadora de premis arquitectònics de rellevància.

Camp de golf La Graiera
Segons els entesos el més complicat de jugar de Tarragona i el que ofereix més reptes al golfista experimentat | ArchDaily

També amb 18 forats i par 72, el recorregut s'integra totalment al bosc, però sense perdre les panoràmiques sobre la costa, el que es conjunta en un camp espectacular, amb molt de desnivells, grans búnquers i tres llacs on s'hi pot trobar usualment fauna autòctona de les maresmes costaneres. Compta, a més a més, amb camp de pràctiques i greens per millorar el swing i el putting.

Aigüesverds

El club de golf de Reus. A molt pocs quilòmetres de la ciutat, a la carretera de Cambrils, aquest club de golf va ser obert el 1989 per oferir als reusencs l'oportunitat de gaudir d'aquest esport a prop de casa. 18 forats i un par 71 per a una dificultat mitjana, la característica que crida més l'atenció del camp d'Aigüesverds són els carrers llargs i estrets que requereixen d'un drive potent els 300 metres i el búnquer central del fairway inicial.

Camp de golf Aigüesverds
Els desnivells són suaus i es pot recórrer el camp caminant tranquil·lament | Club de Golf Reus Aigüesverds

Els desnivells són suaus i es pot recórrer el camp caminant tranquil·lament. Els greens són de mida mitjana i ofereixen diversos reptes competitius. La gespa es rega amb l'aigua reciclada de la depuradora de Reus i el club, a banda de la pràctica del golf, compta també amb gimnàs, pistes de pàdel, bar i restaurant per fer l'experiència encara més completa.

Figuerola

Acabem aquest recorregut pels millors camps de golf a Tarragona a la  Figuerola, a Vandellòs. A recer de la serra de Llaberia, en un encantador complex que també compta amb hotel, restaurant o spa, hi trobem també aquest pitch & putt, que no és un recorregut complet sinó 18 forats independents de par 3. Són 14 hectàrees amb els forats separats entre si per distàncies apreciables, de 50 a 100 metres.

És un camp molt divertit, amb un entorn abrupte i muntanyós, amb marges, barrancs i un rierol. Aquesta peculiar situació fa que es produeixin grans desnivells i dificultats naturals. El vent i la sequedat del lloc pot ser de vegades un hàndicap per al practicant, però ho compensa el fet d'estar jugant al golf en plena natura.