Can Bogunyà: Les aigües de l'infern de Terrassa

El llac de Can Bogunyà, a Terrassa, és un dels indrets més aterridors de Catalunya

El llac de Can Bogunyà, també conegut com 'Llac Petit', a Terrassa, és un paratge natural marcat per la tragèdia, ja que registra nombroses morts que anys després segueixen sent un misteri. És un indret on ocasionalment podem trobar algun banyista a primeres hores del dia que ignora el seu macabre passat. Aquells que s'hi endinsen de nit, al contrari, han arribat a sentir  una veritable sensació de terror que ha fet que mai més el volguessin tornar a trepitjar. 

El 'Llac Petit', cronologia de les morts

El 26 de juliol de 1925, Antoni Boada i Ballbè, de 27 anys, va anar a Can Bogunyà amb un grup format per tres amics. En un moment de distracció, els amics de l'Antoni van veure com aquest es capbussava a l'aigua, i mai més va sortir. El que resulta més curiós de tot, és que segons l'informe de la Guàrdia Urbana, l'Antoni Boada no sabia nedar.

Als anys 80 va aparèixer el cadàver d'un home amb una arma de foc al seu costat. El 1994, la policia buscava pel 'Llac Petit' de Terrassa, el cos d'un joier desaparegut. El 1999, un nen de 10 anys va morir ofegat  mentre es banyava amb uns amics.  El 2006, es va trobar  el cos sense vida d'un home d'entre 30 i 40 anys, surant al llac amb les mans i cames lligades.

El 'Llac Petit' a Terrassa, es visitat cada dia per persones que ignoren l'aterridora història d'aquest espai natural.
El 'Llac Petit' a Terrassa, es visitat cada dia per persones que ignoren l'aterridora història d'aquest espai natural. | Jordi Bosch

 

A part de les morts ja esmentades, les quals són les més conegudes, i han hagut altres que no deixen de ser un misteri. Un exemple és el cos d'una nena de 17 anys que va aparèixer escanyada, o el cadàver d'un mosso d'esquadra amb la mandíbula trencada i amb un tret al cap. Tampoc podem oblidar-nos del del nen de 10 anys d’origen magrebí, Elhouari F., trobat al fons del llac l'any 1999.

Presències fantasmals passegen pels voltants del 'Llac Petit'

A conseqüència de les diverses tragèdies que han tingut lloc al 'Llac Petit' de Terrassa, són moltes les persones que asseguren haver vist presències estranyes, especialment a la nit. Hem de tindre en compte, que Can Bogunyà, està situat a pocs  metres del famós hospital del Tòrax, un dels edificis més encantats de Catalunya segons diversos autors.

Entre els extraordinaris fenòmens paranormals que tenen lloc al 'Llac Petit' hi destaquen l'aparició d'estranyes ombres
Al 'Llac Petit' hi destaquen l'aparició d'estranyes ombres | DepositPhotos

 

Pel que fa als fenòmens paranormals del 'Llac Petit, 'Catalunya Diari' ha tingut accés a un testimoni inèdit fins ara, en Joan Puig, pseudònim que utilitza a causa del càrrec que ocupa dins les institucions públiques. «Una matinada, mentre passejava el gos, vaig veure una ombra aterridora que em mirava des del mig del llac, estava flotant per sobre de l'aigua»  ens explica.

A banda d'això, al 'Llac Petit' hi han acudit un gran nombre de vidents, totes elles coincideixen en el fet que aquest, està envoltat per una mena de maledicció sense precedents, i que  l'origen pot ser que estigui amagat al fons del llac.