Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Moment en què implanten el primer sensor per monitorar el cor a distància de la Península Ibèrica

Can Ruti opera per primera vegada una insuficiència cardíaca sense cirurgia a cor obert

Es tracta d'una tècnica menys agressiva que permet una recuperació més ràpida per al pacient

L'Hospital Germans Trias i Pujol de Badalona ha operat per primera vegada una vàlvula del cor a un pacient de 84 anys sense necessitat de parar l'òrgan ni utilitzar una màquina que faciliti la respiració mentre té lloc el procediment.

Amb aquesta tècnica d'intervenció, anomenada implant de neo-cordes mitrals per via transapical,  només ha calgut fer una incisió d'entre 8 i 10 centímetres a la part esquerra del tòrax  per introduir un petit dispositiu per operar el pacient, evitant així una cirurgia a cor obert. Aquest tipus d'operació és menys agressiva que la cirurgia oberta i permet una recuperació molt més ràpida per al pacient.

[predef]catalunya-diari-81[/predef]

Indicada per a pacients que són molt grans

Aquesta pràctica està indicada per a pacients que són molt grans i per als quals una cirurgia oberta suposa un alt risc. El mètode d'operació, pioner a Catalunya i que s'utilitza en pocs llocs arreu de l'estat, s'ha utilitzat per operar una insuficiència mitral, una de les malalties més comunes que afecten les vàlvules del cor.

El dispositiu que s'introdueix a través de la incisió al tòrax del pacient permet ancorar el vel mitral i suturar-lo perquè quedi ben fixat a la punta del ventricle, aconseguint així que aquesta vàlvula del cor torni a funcionar correctament. Tot aquest procediment s'ha fet amb el cor bategant de forma normal.

La valoració del Servei de Cirurgia Cardíaca de Can Ruti 

El Servei de Cirurgia Cardíaca de Can Ruti ha valorat «molt positivament» els resultats obtinguts en aquesta primera intervenció. «S'ha aconseguit que la vàlvula mitral torni a funcionar correctament i que el pacient es recuperi favorablement amb una operació de menys risc», ha destacat Christian Muñoz un dels dos cirurgians que han practicat l'operació.

Implanten a Can Ruti el primer sensor per monitorar el cor a distància 

Aquesta no és la primera vegada que els professionals d'aquest centre hospitalari de Badalona duent a terme una activitat pionera en el món de la salut. De fet, el passat estiu un equip de cardiòlegs de l'Hospital Germans Trias van implantar amb èxit el primer dispositiu de monitoratge remot del cor de la península Ibèrica, segons van informar des del complex sanitari. El director clínic de Cardiologia de l'hospital Germans Trias, Antoni Bayés, va qualificar la tecnologia de «revolucionària i innovadora».

També et poden interessar...