El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, s'ha mostrat disposat a fer «un pas endavant» cap a la política si hi ha una proposta «d'unitat estratègica» de l'independentisme. En un fil de Twitter en què reflexiona sobre el moment actual del procés independentista, el màxim dirigent de l'ens econòmic ha arribat a la «conclusió» que alguns partits «han canviat l'estratègia», altres «no veuen com fer-ho» i els que volen «accelerar, sols no poden».
Per això, i davant dels rumors que el situen a primera línia política, Canadell ha afirmat que «si a curt termini» es veiés la possibilitat de «recuperar la unitat estratègica», es «plantejaria fer un pas endavant, en qualsevol posició» que se li demanés. L'empresari independentista també ha assegurat que en l'entorn actual, el paper del nou secretariat de l'ANC, que aquest diumenge ha tornat a escollir com a presidenta Elisenda Paluzie, «serà clau si és capaç de pressionar els partits cap a un projecte unitari per culminar el procés».
Joan Canadell, un nom que ha irromput amb força en les darreres setmanes
D'aquesta manera, Canadell sembla deixar-se estimar després que tot just fa uns dies, el seu nom comencés a prendre força en la 'cursa' per saber qui pot ser el relleu de Quim Torra i Carles Puigdemont al capdavant de Junts per Catalunya com a 'candidat efectiu'. La formació postconvergent buscarà de nou, de cara a les properes eleccions autonòmiques, una llista transversal que compti amb la incorporació d'independents, però que també mantingui alguns dels actuals noms destacats de Junts per Catalunya.
Joan Canadell es va convertir el passat 2019 en president de la Cambra de Comerç de Barcelona i està molt ben situat a l'òrbita de Carles Puigdemont. Es tracta d'un empresari independent, doncs, que compta amb plena confiança de l'ex president i líder de l'espai postconvergent. Canadell fa efectiva, amb el seu fil de piulades, la seva voluntat de fer el salt a la política i competir directament amb altres noms que també han sonat a les files de JxCat.
Es tracta, per exemple, del conseller de Polítiques Digitals Jordi Puigneró, que també compta amb una molt bona relació amb Carles Puigdemont; o Damià Calvet, tot i que no gaudeix de tan bona acceptació a Waterloo. D'altres noms com Àngels Chacón o Laura Borràs han perdut força en les últimes setmanes, la darrera per la seva investigació judicial al Tribunal Suprem.