Carles Puigdemont i Joan Canadell.

«Si tinc pes a JxCat, decidiré si plego de la Cambra de Comerç després de les eleccions»

Si fos diputat però JxCat estigués a l'oposició, Canadell es quedaria a la Cambra com a vicepresident

El president de la Cambra de Comerç de Barcelona, Joan Canadell, busca assegurar-se un càrrec —sigui polític, sigui a la Cambra— en els pròxims mesos i, per això, no abandonarà l'ens cameral si no té un pes destacat a JxCat. Això és el que es desprèn de les declaracions que ell mateix ha fet aquest dijous, 3 de desembre. Canadell ha dit que si el pròxim 12 i 13 de desembre surt escollit en un dels vuit llocs de la segona urna de la llista de Junts per Catalunya delegarà les funcions de president a la vicepresidenta, Mònica Roca.

De moment, però, seguirà a la Cambra de Comerç com a president sense funcions i no es planteja abandonar al càrrec fins, almenys, el 14 de febrer. Llavors haurà de decidir i ho farà en funció dels resultats obtinguts. Si és diputat a l'oposició o fins i tot si no és escollit, seguirà a la cambra com a vicepresident; mentre que si és diputat amb cert pes o, fins i tot, membre del Govern, abadonarà l'ens cameral. D'aquesta manera, Canadell s'assegura no quedar-se sense un càrrec rellevant —sigui al Govern de Catalunya, al Parlament o a la Cambra de Comerç.

Les xarxes socials ataquen la voluntat de Canadell per no quedar-se sense càrrec

A les xarxes socials, l'estratègia de Canadell no ha passat gens inadvertida. Diversos usuaris han criticat la seva voluntat de mantenir un càrrec de poder: