Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb persona subjectant comandament de fons i noi sorprès assenyalant cap al costat

Els canals de televisió que es podran veure a Catalunya en Ultra Alta Definició

Descobreix quants canals tindràs a disposició en qualitat d'Ultra Alta Definició en 4K a partir del pròxim 15 de febrer de 2024

En els darrers anys, les cadenes de televisió van ampliant continguts i oferint una millor qualitat d'imatge a favor dels seus espectadors. Pel que fa a TVE, s'està actualitzant i ja comptava amb TVE UHD 1, fins fa uns mesos al que es va afegir el passat estiu TVE UHD 2. Estem parlant de la televisió a Ultra Alta Definició que ja es pot veure a la TDT.

RTVE va fer proves transmetent contingut en 4K/UHD al Mundial de Qatar de 2022 i la Copa Mundial Femenina de 2023 i continguts pregravats prèviament. Actualment, TVE UHD 2 retransmet el contingut de Teledeporte.

En una nota de premsa, RTVE ha confirmat que la data a emetre en 4K de manera més regular serà el 15 de febrer de 2024. Fins a aquesta data, continuarà utilitzant els seus canals de prova. Recordem que el 15 de febrer és la data en què van acabar les emissions de TDT en qualitat estàndard.

Què podrem veure a 4K des de meitat de febrer

En total, a Espanya hi haurà quatre canals gratuïts a Ultra Alta Definició 4K, tres de prova i el de La 1. Podrem veure els Jocs Olímpics de París 2024 i l'Eurocopa d'Alemanya en la millor definició possible a un televisor 4K. La 1 UHD tindrà la mateixa programació que La 1 HD, llevat dels informatius regionals en què hi haurà espais repetits de tipus magazine al senyal UHD 4K.

L'Ultra Alta Definició o 4K varia el contingut HD en la quantitat de píxels, molt superiors en el 4K, amb més detall (resolucions de 3840 × 2160 píxels). Per resintonitzar el teu TDT, dependrà del model i la marca, però hi ha uns passos a seguir amb els menús que poden variar entre Sintonitzar o Canals.

Dins de la TDT, cal ingressar a 'Configuració' i a la tecla 'Menú/Opcions' hauràs d'entrar a 'Configuració' o 'Instal·lació. Seguidament, entra a 'Sintonització', 'Canals', 'Reconfiguració', o un menú sobre cercar o resintonitzar els canals. Per fi, podràs sintonitzar el teu televisor i gaudir de TVE UDH 1 i TVE UHD 2, per ara.

En cas que la teva televisió sigui Smart TV, el procés serà molt semblant. El més comú és que hagis d'entrar a 'Ajustos' i a l'apartat 'Sintonització digital' o 'Sintonització automàtica'.