Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Jordi Sànchez després de recollir les credencials de diputat al Congrés el 20 de maig del 2019

Jordi Sànchez serà el secretari general del nou JxCat

La candidatura de Josep Sort ha presentat la seva renúncia aquest diumenge al vespre
Imatge de Jordi Sànchez després de recollir les credencials de diputat al Congrés el 20 de maig del 2019
La campanya electoral se celebrarà via telemàtica | acn

La Mesa del Congrés de Junts per Catalunya (JxCat) ha proclamat aquest diumenge al migdia les candidatures a la presidència, la secretaria general i la resta de l'executiva de JxCat. Carles Puigdemont és l'únic candidat a presidir la nova formació, juntament amb Jordi Turull, Elsa Artadi, Josep Rius i Anna Erra com a vicepresidents.

Pel que fa a la secretaria general del partit, la candidatura encapçalada per Josep Sort ha presentat la seva renúncia a participar en les eleccions. Sota el nom 'Qualsevol nit pot sortir el sol', la llista també estava configurada per Enric Solé com a secretari d'Organització i Maria Teresa Vilarrasa com a secretària de Finances. Amb aquesta renúncia, només la candidatura liderada per Jordi Sànchez optarà a la secretaria general. 

La llista encapçalada per Sànchez inclou els noms de David Saldoni per ocupar el càrrec de secretari d'Organització, i de Teresa Pallarès com a secretària de Finances. 

 

Una única candidatura a la resta de l'Executiva Nacional

A banda de la presidència i la secretaria general, també s'ha proclamat la candidatura a la resta de l'Executiva Nacional, formada per divuit membres i proposada per Carles Puigdemont. Entre aquests hi ha el conseller Damià Calvet, la cap de files de JxCat al Congrés dels Diputats, Laura Borràs, el líder de JxCat al Parlament, Albert Batet, l'alcaldessa de Girona, Marta Madrenas, o la vicepresidenta del PDeCAT, Míriam Nogueras, que divendres va abandonar aquesta formació.

Completen la llista de la candidatura Josep Andreu, Maria Àngels Cabasés, Violant Cervera, Francesc Colomé, Jordi Fàbrega, Gemma Geis, Joaquim Jubert, Aurora Madaula, Toni Morral, Irene Negre, Marcel Padrós, Mònica Sales de la Cruz i Aleix Sarri.

La campanya electoral començarà aquest dilluns 3 d'agost i perdurarà fins diumenge 9 d'agost. Es farà tot de manera telemàtica, inclús les votacions, que s'iniciaran a les nou del matí de divendres fins a les tres de la tarda de diumenge.