Clients en una terrassa de la Plaça Universitat de Barcelona

El canvi obligat que patiran molts bars de Barcelona

L'Ajuntament barceloní canviarà els blocs de formigó de lurbanisme tàctic per altres elements

Nous canvis en la decoració paisatgística a Barcelona. Els blocs de formigó de l'anomenat «urbanisme tàctic» hauran de ser substituïts durant aquest per part de l'Ajuntament barceloní. Aquests blocs, que es podien veure a diversos carrers i també envoltant terrasses dels bars, passaran a la història aquest 2021.

El canvi sorgeix d'una proposta de Ciutadans (Cs) presentada a la Comissió d'Ecologia, Urbanisme, Infraestructures i Mobilitat, que ha estat aprovada per unanimitat per part de tots els grups municipals. La proposta ha acabat tirant endavant després de donar llum verda les esmenes que permetran que aquest canvi es digui a terme durant tot aquest any. Després d'aprovar-se, Cs ha demanat que els elements substitutoris «ajudin a millorar la qualitat arquitectònica de l'espai públic» i siguin «més segurs» reduir així «el risc que representen» per als motociclistes i per als conductors de vehicles de mobilitat personal.

Els blocs de formigó, una mesura molt criticada

La col·locació d'aquests blocs de formigó i pivots per delimitar les terrasses dels bars va aixecar molta polseguera des del primer moment. Diversos ciutadans van queixar-se públicament a les xarxes socials després de la instal·lació d'alguns d'aquests elements. De fet, en el cas dels blocs de formigó que ara seran substituïts, la qüestió va arribar a la Fiscalia de Seguretat Viària de Barcelona. El setembre passat, la fiscal Isabel López Riera va obrir diligències d'investigació sobre la decisió de l'Ajuntament de situar aquests elements separadors.