Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb fons d'una persona sostenint un mòbil amb la pantalla en blanc, al costat el llop de Bizum i un feix de bitllets de 50 euros a la mà d'una altra persona

El canvi amb els enviaments de diners per Bizum que ja ha arribat

Estàs obligat a declarar a Hisenda a partir d'una quantitat elevada per les transferències de diners per Bizum

Amb l'arribada de Bizum a les nostres vides, fa uns anys, el gest de pagar en efectiu s'està quedant enrere. A través del telèfon mòbil, en concret de l'app Bizum, podem fer diferents transferències de diners, siguin petites o una mica més elevades.

Si no tens diners en efectiu o t'oblides la targeta a casa, pots fer servir aquest tipus d'apps que triomfen especialment entre la gent jove. Això sí, en pren nota perquè a partir de l'1 de gener del 2024, Bizum va llançar diverses novetats.

Entre elles, una que obliga a declarar Hisenda quan les transferències de diversos pagaments superin els 10.000 euros. A més, Bizum també posa límits quant als conceptes apropiats o il·legals. Així ho explica el consultor financer “denniscondonesos” al compte d'Instagram.

"Si superes 10.000 euros a Bizum, has de declarar-ho davant d'Hisenda a la Declaració de la Renda de l'any que ve. Com a màxim, pots enviar i rebre 2.000 euros al dia i, com a màxim, un enviament de 5.000 euros al mes".

Molt de compte perquè ja has de declarar a Hisenda a partir de 10.000 euros d'enviaments per Bizum

Alhora, "el que farà Bizum és cancel·lar pagaments que tinguin conceptes inapropiats o il·legals, segons les seves normes de comunicació". Així ho exposa de manera contundent el consultor Dennis Royo Benito, que suma més de 74.000 seguidors a Instagram.

L'ús de Bizum fixa una certa limitació en l'enviament i el rebut de diners. Normalment, és la mateixa aplicació la que posen les normes, encara que de vegades són les entitats bancàries les que implanten aquestes normes. Cada usuari podrà fer fins a 60 operacions al dia, amb moviments de 2.000 € com a màxim, i en un mes de 35.000 € com a límit.

Pel que fa als límits de màxim i mínim de diners per enviament, són de 0,50 € pel baix i 1.000 € el màxim. Amb aquestes condicions, ja saps el que et toca fer a partir d'ara. Quan arribi el moment en què superis els 10.000 euros de transferències a Bizum, et tocarà declarar-ho a la Renda de l'any 2025.