Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge amb el Banco Santander i una dona sorpresa

L'estafa amb què intenten enganyar als clients del Banco Santander al gener

Estigues alerta a l'inici del 2024, perquè els ciberdelinqüents s'estan fent passar pel Banc Santander

Amb l'arribada del 2024, les estafes continuen estant a l'ordre del dia per a desgràcia de les víctimes. La veritat és que els ciberdelinqüents cada vegada són més estrategs i filen més fi per fer que les seves potencials víctimes no s'adonin que estan sent estafades.

Per això, des dels diferents Cossos i Forces de Seguretat de l'Estat, sempre estan atents per avisar la població que no caiguin a la trampa dels malfactors. En els darrers dies, han estat dues grans empreses com Carrefour i el Banco Santander les que han patit l'anomenat phishing.

Ens referim a la suplantació d'identitat a través de correu electrònic, SMS o WhatsApp amb links que no són realment de la companyia per la qual es fan passar. Els mateixos bancs i altres entitats solen avisar que mai no envien a través de les seves apps certes comunicacions sensibles al costat d'aquests enllaços, que et roben les dades personals i els diners del teu compte.

L'estafa que et pot arruïnar el començament d'any i que afecta els clients del Santander

Amb tot, ens centrem que els ciberdelinqüents s'han fet passar per entitats, com el Banco Santander. Aquest alertava a través del seu compte oficial de X als seus clients perquè una estafa creixent al nostre país no t'arruïni l'inici d'any.

El missatge alertava que estem en una època de rebre molts missatges i els ciberdelinqüents són experts a posar trampes a qualsevol lloc. A través del web del Santander, l'entitat ofereix una sèrie de consells per evitar que ens estafin sense que gairebé no ens n'adonem.

Si parlem del que ha passat amb el banc espanyol, s'envien a les víctimes correus falsos en què els conviden els clients a tornar a omplir les dades. Ho fan, suposadament, perquè no es vegin obligats a suspendre l'ús del seu crèdit renovable.

Una amenaça que és totalment falsa i que, per tant, sempre cal revisar a fons quin és el remitent dels correus electrònics que rebem d'aquest tipus d'entitats. Sobretot, el més important és no punxar els enllaços ni donar cap mena de dada personal per més que confiïs en la persona que t'està enviant el correu.

Cal buscar sempre signes de coses sospitoses i desconfiar quan et demanin dades personals o bancàries. La millor solució és trucar a l'entitat per preguntar si el missatge que hem rebut és cert o no.