Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Una dona celebrant amb una ampolla de cava que li ha tocat el premi de la loteria

El canvi amb els dècims de Loteria de Nadal que arriba aquest any: pocs ho saben

Descobreix una novetat al Sorteig de Nadal que beneficia els jugadors

Falten només tres mesos perquè arribi un nou Sorteig Extraordinari de la Loteria de Nadal i, des de fa un temps,  les administracions ja estan venent els desitjats números de molts ciutadans que volen endur-se el premi de la seva vida.

Molts solen comprar el mateix número cada vegada que surten a la venda. Sigui per tradició, superstició o perquè tingui a veure amb la data d'algun esdeveniment que cal recordar.

El cas és que, en relació amb aquests números del Sorteig de la Grossa de Nadal, per a aquest any hi haurà un canvi significatiu. I és que per a satisfacció dels jugadors a la següent edició hi haurà més números disponibles a la venda.

La veritat és que Loteries i Apostes de l'Estat ha decidit posar cinc sèries més a la venda fent un total de 185 sèries de 100.000 números cadascuna.

Loteries canvia el Sorteig de Nadal per a alegria de tots els jugadors

Fent la multiplicació, hi haurà 185 milions de dècims a la venda el 2023 a més d'una emissió de 3.700 milions d'euros. D'aquesta quantitat de diners, el 70% es repartiran en premis. Amb tot, això vol dir que 2.590 milions d'euros seran els que s'emportaran els guanyadors dels premis.

La mà d'un home assenyalant un dècim de la Loteria de Nadal
Hi haurà més dècims disponibles a la venda a la Loteria de Nadal | EFE

La raó d'aquest augment de sèries i números l'explicava no fa gaire el president de Loteries i Apostes, Jesús Huerta, quan van presentar la campanya d'estiu.

Ho han decidit així perquè el 2022 van succeir certs problemes les últimes setmanes abans del Sorteig de Nadal per trobar aquests números tan desitjats pels jugadors.

Serà més fàcil que aconsegueixis el teu número desitjat per aquest motiu

Si es venen més sèries, és molt més senzill trobar aquest número , ja que alguns són molt sol·licitats, com són els acabats en 13.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

La veritat és que és habitual veure com quan s'acosta el dia del Sorteig de Nadal, el 22 de desembre de cada any, els números s'esgoten. I és que el furor per comprar Loteria de Nadal es pot veure a qualsevol administració.

Sobretot a les més famoses com a la cèntrica 'Doña Manolita', a Madrid. Molts turistes decideixen passar per la coneguda administració madrilenya «a veure si els toca, ja que passem per aquí». Així s'expressaven fa uns dies alguns a l'agència Europa Press.

Pel que fa als premis, com cada any, són suculents. Però en aquest cas i des de fa molts anys els diners a repartir a cada premi no han variat gens ni mica.

El sorteig de Nadal repartirà 2.590 milions d'euros en premis

Com és habitual, es podran comprar els dècims per 20€. I si et toca un dels premis més 'grossos', aquestes són les quantitats que et portaràs en cas que et somrigui la sort:

  • 'El Gordo' de Nadal o primer premi: 400.000 euros per dècim (4.000.000 d'euros per sèrie).
  • Segon premi: 125.000 eurosper dècim (1.250.000 euros per sèrie).
  • Tercer premi: 50.000 euros per dècim (500.000 euros per sèrie).

A més, cal no oblidar els quarts premis, de 20.000 euros per dècim (200.000 euros per sèrie) i vuit cinquens premis de 6.000 euros per desè (60.000 euros per sèrie).

Només queda que el bombo comenci a girar a les 9.00 del dia 22 de desembre, una hora clau en què tot el país estarà en suspens perquè molts dels assidus i participants del sorteig sempre pensen que «per què no», i que aquest any els pot tocar el premi 'gros'.