Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d'una noia traient bitllets d'un caixer automàtic al costat d'una imatge de bitllets

L'inconvenient que et pots trobar quan intentes treure diners del caixer

Et trobaràs un seriós problema quan vagis a retirar diners en alguns llocs

La pròxima vegada que retiris diners del caixer podries trobar-te amb un seriós contratemps. Per això, és important que revisis amb deteniment les condicions imposades pel teu banc.

A Espanya, algunes entitats mantenen acords de col·laboració amb altres companyies del sector per evitar les possibles comissions. Però, quan sortim a l'exterior, resulta més complicat desempallegar-se d'aquests recàrrecs tan habituals. De fet, no estaria gens malament portar una mica de diners en metàl·lic .

En alguns llocs t'obligaran a pagar una comissió cada vegada que paguis o treguis diners d'un caixer automàtic. Això resultarà més freqüent en aquells territoris on no operin amb l'euro. En utilitzar un altre tipus de moneda, el més probable és que calgui pagar aquest extra.

A ningú no li agrada això, però no ens quedarà més remei que acceptar-ho, sobretot si volem disposar d'aquest metàl·lic. La solució, en aquest sentit, seria portar des del nostre país els diners ja canviats en efectiu, o almenys portar una certa quantitat perquè ens duri durant un temps i no calgui recórrer tant als terminals automàtics.

Però, també trobem una alternativa molt interessant, com publica el portal Adsl Zone. Seria fer-se amb una targeta especial amb què es puguin fer els abonaments o retirades d'efectiu sense comissions en una altra moneda.

Mà dreta d'una persona treient bitllets d'un caixer automàtic
En alguns caixers fora d'Espanya poden cobrar importants comissions | Getty Images

Comissions per part de tots els bancs

Abans d'anar-te'n a l'estranger hauries de saber que el teu banc podria aplicar-te comissions per aquest canvi de moneda. Però, no seria l'únic recàrrec a assumir per part del ciutadà. L'entitat a què pertanyi el caixer en què es retiri l'efectiu també podrà sol·licitar aquest extra.

Això no obstant, abans d'efectuar la retirada es notificarà aquesta comissió. El més convenient és que t'informis degudament abans d'arribar al país de destinació sobre els possibles acords entre bancs i les comissions existents.

És important revisar el contracte amb el banc

Quan contractem una targeta de dèbit o de crèdit, gairebé mai parem atenció a una sèrie de detalls. Entre elles, el pagament de comissions a determinades xarxes de caixers.

Recorden la necessitat de revisar-ne les condicions. Les companyies financeres posen a disposició dels clients diferents opcions, sobretot per als que viatgen a l'estranger. En alguns casos hi ha la possibilitat que no cobrin res de recàrrec o una quantitat molt reduïda.

Amb la gran majoria de bancs no ens quedarà més remei que assumir aquest pagament. Per això, proposen viatjar amb efectiu, havent canviat prèviament la moneda.

Dos mans d'una persona sostenint bitllets de 50 euros davant d'un caixer automàtic
Revisa les condicions de la targeta abans de retirar els diners | Getty Images

Si no ens queda més remei que retirar els diners dels caixers, el més convenient seria utilitzar el mínim possible aquestes màquines. És millor treure quantitats elevades per no haver de recórrer a ells diàriament i així evitar aquests recàrrecs innecessaris.

Les propostes d'algunes entitats

Els viatges a altres països són molt freqüents. Cada cop hi ha més persones que per feina, estudis o vacances decideixen moure's per l'estranger. I abans de fer les maletes cal assessorar-se sobretot, especialment d'allò relacionat amb els pagaments i les compres.

Per gaudir d'uns millors avantatges, bancs com N26 o Revolut disposen d'unes targetes molt interessants. La primera n'ofereix una amb què es podran retirar els diners a la zona euro sense necessitat d'assumir comissions. A primera vista sembla una proposta molt atractiva.

Però, també caldrà comprovar abans de fer la contractació si ens exigiran el pagament del manteniment o no. A la nostra política de buscar l'opció més assequible, també cal analitzar altres aspectes que apareixen inclosos a la lletra petita del contracte.