Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge de Santiago Niño Becerra amb un marc i una imatge de diners

La predicció de l'economista Niño Becerra que preocupa les famílies: «Desapareixerà»

Alarmant alerta de Niño Becerra sobre els estalvis dels ciutadans

Santiago Niño Becerra és un economista català conegut per tothom des de fa molts anys, sobretot per les seves aparicions a la televisió. És famós especialment per les seves impactants prediccions i anàlisis de l'economia mundial i, per tant, de l'espanyola, que ha tornat a parlar.

El cas és que Becerra sempre s'ha caracteritzat per no tenir pèls a la llengua a l'hora de parlar de la situació en què es troba l'economia. La veritat és que sempre fa declaracions amb tota la sapiència del món perquè els ciutadans puguin entendre a què s'enfronten a cada moment.

Recordem que aquest va anticipar de manera sorprenent la famosa crisi econòmica del 2008. Una crisi en què moltes famílies ho van passar realment malament i en què l'atur va pujar de manera alarmant.

Ara, el català Niño Becerra, amb 72 anys, ha llançat un nou missatge i ho ha fet a la xarxa social X, coneguda per tots com Twitter. En aquest espai virtual, Becerra ha posat sobre la taula una impactant previsió pel que fa al futur dels estalvis dels espanyols .

El català Niño Becerra llança un seriós avís del que podria passar amb els nostres estalvis

«Si la inflació no baixa i el poder adquisitiu no es recupera, l'estalvi acabarà desapareixent en produir-se una certa redistribució negativa d'ingressos», sentencia el televisiu economista català.

A més d'aquest missatge tan clarificador, l'economista català ha adjuntat un gràfic del digital El Economista que sens dubte deixa clara una cosa greu. La veritat és que la situació que podríem tenir al davant no és gens senzilla ni falaguera.

En aquest gràfic, veiem a les dades que reflecteixen com la mitjana d'estalvi dels espanyols el 2023, i sempre segons la inflació, es col·loca en un 11,8 %. D'altra banda, si ens fixem en les dades de l'Eurozona, entre el 2015 i el 2019, s'aprecia que l'estalvi està al voltant del 12,6 %.

Primer pla de la cara de Santiago Niño Becerra
Nen Becerra ha alertat les famílies espanyoles i posa el focus en els estalvis | TV3

La mitjana d'estalvi a les llars espanyoles ha baixat de manera notable

Cal assenyalar que el descens d'aquesta quantitat és més que important si ho relacionem amb les dades del segon semestre de l'any 2020. Estem parlant d'una època en què el coronavirus ja era a les nostres vides i, aleshores, la mitjana de estalvi de les llars espanyoles era del 25%.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Estem parlant de fins a 13 punts més que el que ens trobem aquest any 2023. En realitzar aquesta comparació entre dades, es pot treure clar que la tendència podria aventurar quin serà el futur dels estalvis de les famílies.

Muntatge amb família i mà amb bitllets
Les famílies espanyoles podrien haver de recórrer a tots els seus estalvis | Pexels, Canva Pro

Per aquest fet, la pujada de preus, si parlem de la cistella de la compra, ha fet que els ciutadans hagin de recórrer als estalvis. S'hi han vist obligats per no baixar el nivell de vida que havien portat fins avui.

Ara bé, si ens centrem en les llars més riques del país, aquesta era d'un 33% dels ingressos fa uns tres anys. Pel que fa a l'actualitat, ha baixat 2/3 després de les dades publicades a El Periódico de Catalunya, segons les consultes que ha realitzat al Banc Central Europeu.

La situació és complicada i el català Niño Becerra només vol fer palès que l'estalvi acabarà desapareixent de la llar de les famílies. I és que les polítiques proteccionistes que s'han executat  els darrers temps han estat insuficients en qualsevol cas.

Alhora, els treballadors han vist que la pèrdua de poder adquisitiu que han patit els està llastrant cada dia més. Una situació més que preocupant per a milions de famílies espanyoles.