Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Muntatge d´un fons amb molts bitllets d´euro i una persona gesticulant bogeria

Estalvia fins a 240 € sense fer res: els comptes amb què surts guanyant aquests dies

Hi ha una sèrie de comptes que no tenen comissions de manteniment

Tenir un compte en alguns bancs et pot sortir especialment car. Per això, és important saber triar l'entitat més convenient, sobretot per evitar les temudes comissions. Si en som capaços de lliurar-nos, l'estalvi anual arribarà fins als 240 euros, fins i tot sense necessitat de disposar de nòmina .

En general, les companyies financeres se solen mostrar especialment exigents amb aquells clients menys vinculats. Això afecta aquells usuaris que no disposin de rebuts domiciliats, dipòsits o assegurances contractades amb la signatura. Cada cert temps et recordaran les possibles pujades d'aquests recàrrecs.

Tot i això, avui dia tenim a la nostra disposició una àmplia varietat de comptes per evitar-nos aquestes comissions. De vegades resultarà tan senzill com canviar de banc. Els nous clients són molt més valorats al mercat.

De fet, més de la meitat dels espanyols (62 %) «no descarta canviar» res important a curt termini, revela un estudi de HelpMyCash.com. El motiu principal que els porta a adoptar aquesta actitud són les altes comissions que suporten.

Una dona contestant el telèfon en primer pla amb dues mans amb diversos bitllets de fons
El pagament de comissions de manteniment és molt molest per als clients | Getty Images, Ivan Samkov

Avisen de com resulta de senzill tenir un compte corrent totalment gratis, sense suportar pagaments extres. En alguns casos, fins i tot arribaran a oferir-les amb targeta de dèbit inclosa i sense necessitat de confiar-los la nòmina.

Els cinc millors comptes corrents gratuïts

El comparador financer fa una anàlisi amb les diferents propostes que ofereix el mercat. Posa el focus, sobretot, en cinc comptes corrents de caràcter gratuït que estaran en vigor aquest setembre.

En primer lloc destaquen el Compte NoCompte d'ING, que està orientat a un tipus de client més digital. No compta amb condicions ni tampoc hi ha paperassa. Cal tenir en compte que tornen el 10% de les compres que es facin amb la targeta fins a finals d'octubre.

Hi ha la possibilitat de domiciliar el sou i, en cas de tenir estalvis, facilitaran l'obertura d'un compte gratuït al 0,85% TAE. Quant a la retirada d'efectiu, es podrà fer als caixers d'ING i en milers d'establiments sense cap cost.

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

Una altra opció a contemplar és el Compte Online Santander, que es presenta sense comissions ni condicions. En cas que els confiïs la nòmina o la pensió et faran un regal de 400 euros bruts. A valorar també que atorguin una targeta de dèbit gratuïta i que es puguin treure diners a més de 30.000 caixers a tot el món.

Exterior d´una oficina d´Openbank del grup Santander a Barcelona
Openbank es troba entre les opcions més interessants per alliberar-se de les comissions | Lofor

Dins del grup Santander hi ha una altra possibilitat a valorar: el Compte Corrent Open, d'Openbank. Es presenta sense comissions i sense exigències de domiciliació d'un ingrés fix mensual. A més a més, ofereixen 20 euros per la domiciliació dels rebuts i el primer titular gaudirà d'una targeta de dèbit gratuïta.

Els bancs principals també permeten gaudir d'un compte corrent sense necessitat de desemborsar uns diners trimestralment. A més del Santander, el mateix passarà amb el Sabadell. Això sí, aquestes condicions es limiten sobretot als comptes en línia.

L'entitat catalana torna amb el Compte Online el 3% de les compres que es facin fins a finals d'octubre. Durant el primer any de contracte garanteixen una remuneració de 2,5% TAE, que arribaria fins a 750 euros. Es podrien afegir 200 euros més si se'ls confia el sou.

Com ja passava amb les propostes anteriors, també es presenta lliure de comissions i sense obligació d'atorgar-los el salari.

Finalment destaquen el Compte Clar d'Abanca, que està pensat per als nous clients. Ofereixen 300 euros i una rendibilitat del 2% TAE fins a 15.000 euros per l'ingrés de la nòmina. Tant les targetes de crèdit com les de dèbit no tindran cap cost.