Primer pla del meteoròleg de TV3, Francesc Mauri

Francesc Mauri, preocupat pel que acaba de passar a Catalunya: «És impossible»

Francesc Mauri s'ha mostrat preocupat pel que ha passat les últimes hores a Catalunya

Francesc Mauri ha fet balanç de les pluges d'ahir. Aquest dimarts, 19 de setembre un temporal de precipitacions i tempesta arribava a la costa catalana.

Especialment, les fortes pluges han afectat aquest dimarts a la nit i dimecres de matinada a Torredembarra, a la comarca del Tarragonès.

I el meteoròleg de TV3 s'ha fet ressò de la forta pluja que va caure en poc temps al municipi. Lloc on s'han produït greus destrosses a conseqüència del temporal.

«Pluja concentrada les últimes 18 hores al litoral i prelitoral. Amb irregularitat notable i amb alguna excepció. Al voltant de Prades, més de 40 mm. 93 mm a Torredembarra. Intensitat torrencial: 52 mm a 30 min».

Francesc Mauri, preocupat: «Intensitat torrencial»

Francesc Mauri s'ha fet ressò del temporal de pluges fortes d'aquest dimarts i dimecres de matinada. Durant l'episodi d'aquesta nit, s'han acumulat entre 10 i 30 litres per metre quadrat al litoral i prelitoral central i sud. El registre més destacat és justament el de Torredembarra.

«Quantitats entre 93 i 112 mm, però, sobretot 52 mm en 30 minuts, tant sí com no, provoquen afectacions», ha informat Francesc Mauri via Twitter sobre la pluja caiguda al municipi.

«Aquesta torrencialitat fa impossible evacuar l'aigua a la platja i amb un terreny pla. Això, independentment d'infraestructures amb anomalies puntuals».

Les precipitacions al municipi tarragoní han deixat passos sepultats inundats i un mur caigut. Tot i que no han causat danys de més consideració.

El temporal de pluges deixa inundacions a Catalunya

El telèfon d'emergències 112 ha rebut en aquest episodi un total de 31 trucades per 25 incidents. La majoria de trucades s'han rebut des del Tarragonès (11), el Baix Penedès (6), el Barcelonès (5) i el Baix Empordà (3). Per municipis, les trucades s'han fet des de Torredembarra (5), Barcelona (4), el Vendrell (4) i Palafrugell (3).

Els Bombers han rebut 18 avisos per serveis relacionats amb la pluja, la gran majoria a la Regió d'Emergències de Tarragona, per inundacions de plantes baixes i soterranis, i caigudes d'arbres, sense cap conseqüència important.

Al llarg de la nit, els Bombers de la Generalitat han rebut quatre avisos i només han hagut d'actuar en dos casos. La brigada municipal i la companyia d'aigües treballen des de primera hora del matí per tornar a la normalitat els espais afectats.

També s'ha registrat un aparcament embassat i el desplaçament de mobiliari urbà. Principalment contenidors de les escombraries, a conseqüència de les fortes precipitacions.

Segons han precisat fonts municipals, ni els ocupants ni el vehicle no es van trobar en una situació de risc important per l'acumulació d'aigua.