Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Foto del cartell de BBVA en una oficina bancària.

El canvi amb les hipoteques variables que ha anunciat BBVA: noves condicions

Així són les hipoteques variables de l'entitat bancària

Actualment, des del BBVA s'està comercialitzant una de les hipoteques variables més rendibles i competitives del mercat. Sobretot, tenint en compte la pujada de l'euríbor, un fet que ha provocat forts canvis al mercat immobiliari.

L'euríbor és l'índex principal de referència per a les hipoteques variables. En aquests primers mesos del 2023, se situa per sobre del 3,5 %. Tot i això, els experts són encara més pessimistes. Al llarg d'aquest any, l'índex podria superar la barrera del 4 %. Això afectarà, sobretot, les hipoteques variables, la quota de les quals pot continuar ascendint de cara als pròxims mesos.

Així és la hipoteca variable de BBVA

No obstant això, BBVA ofereix una hipoteca de tipus variable molt competitiva que té un interès de l'1,49 % durant el primer any. Després, l'interès per pagar serà l'euríbor més el 0,6 % (4,68 % TAE). 

Ara bé, perquè això passi, el client ha de poder obtenir les màximes bonificacions per part de l'entitat bancària. En altres paraules, des del BBVA exigeixen als clients complir una sèrie de requisits imprescindibles per poder gaudir de les bonificacions. Entre aquests, destaca la necessitat de contractar productes vinculats.

Condicions que cal complir per tenir aquests números

En aquest sentit, els clients han de domiciliar una nòmina al BBVA amb ingressos d'un mínim de 600 €. En cas que es tracti d'una pensió, l'import mínim podrà ser de 300 €. D'altra banda, caldrà contractar una assegurança de llar i amortització de la hipoteca amb el banc. Aquest darrer ha de cobrir, com a mínim, la meitat de la quantitat de la hipoteca o 150.000 € si el 50 % supera aquesta quantitat.

Foto d'una oficina de BBVA.
Per obtenir-ne la bonificació màxima, el client ha de complir uns requisits bàsics. | Europa Press

En cas de no complir aquests requisits, l'interès de la hipoteca variable de BBVA varia. D'aquesta manera, durant el primer any es manté l'1,49 %. Tot i això, després, l'interès passa a ser l'euríbor més l'1,60 %, és a dir, el 5,28 % TAE.

Característiques de la hipoteca variable de BBVA

La hipoteca variable de BBVA és una de les més cridaneres del mercat i compta amb diverses característiques que cal conèixer.

Sense comissió d'obertura

Un dels grans avantatges de la hipoteca variable de BBVA és que no té comissió d'obertura. Tot i això, sí que hi ha una comissió de penalització en cas d'amortització anticipada.

Adquisició de qualsevol habitatge

Un altre dels seus avantatges és que la hipoteca variable de BBVA està pensada per adquirir qualsevol habitatge. Tanmateix, s'estableixen diferents límits de finançament d'acord amb les característiques de la casa que es compri. En cas de ser un habitatge habitual, des de BBVA ofereixen fins a un 80 % del finançament. En el cas d'una segona residència, l'entitat podria oferir un finançament de fins al 70 %.

BBVA
Si no es compleixen aquests requisits, l'interès de la hipoteca variable de BBVA varia. | EUROPA PRESS

Termini de devolució

D'altra banda, el termini màxim que ofereix BBVA per tornar el préstec hipotecari és de 30 anys. No obstant això, el client ha de tenir un màxim de 70 anys la data de finalització del préstec de tipus variable. En altres paraules, el banc estableix una edat límit segons el termini de devolució per assegurar-se que el client podrà fer front al pagament de la hipoteca.

Persones residents a Espanya

Una altra de les coses que cal tenir en compte, i que des de BBVA no dubten a aclarir, és que totes aquestes condicions de la seva hipoteca variable tan sols estan adreçades a les persones residents a Espanya.

A més, tant els ingressos com el patrimoni han d'estar en euros. D'aquesta manera, cal saber que cada entitat bancària té llibertat per establir les condicions a l'hora de comercialitzar una hipoteca.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!