Canvi radical de l'anunci d'Estrella Damm per remoure consciències

L'espot d'enguany és un clar reclam a la necessitat de prendre acció contra la contaminació mediambiental
Anunci Estrella Damm
Estrella Damm treballa per eliminar les anelles de plàstic de les llaunes   | Estrella Damm

El mític anunci d'Estrella Damm que tothom espera cada any per declarar-se oficialment en època d'estiu i plantar-se a la sorra amb una cervesa en mà ha arribat. Però enguany, no com la majoria imaginàvem. Ni sol, ni cervesa, ni sorra, ni fogueres, ni somriures. Només el mar i una noia en la seva immensitat emulant l'ànima del Mediterrani, en una clara declaració d'intencions: remoure consciències en la lluita contra la contaminació del medi ambient.

 

La firma opta aquesta vegada per abandonar el bon rotllo que la caracteritzava i s'embarca en un format més seriós, però a la vegada més sentit i compromès. Ni idíl·liques postals a Menorca ni felicitat a vessar. Només un clar missatge: si volem gaudir del Mediterrani, també n'hem de tenir cura.

 

Un cop de realitat a tots els amants del 'Mediterràniament' que, agradi més o menys, crea l'impacte que busca. «Si volem mantenir la nostra forma de vida, no hauríem de protegir allò que la fa possible?», acaba l'espot, amb delicada contundència.

 

 

 

«Em deixes sense alè, em cremes tot el cos»

Sota el títol 'Acta I, Ànima', l'anunci deixa entreveure que hi haurà més entregues i que la història continua. En aquesta primera presa de contacte amb el seu públic fidel, Estrella mostra una jove ballant al fons del mar una música que, més que melodia, és lletra per a pensar-hi dues vegades. «Ara, jo que vaig veure néixer el món, que el meu batec és teu. Ara, jo que abraço els teus records i callo els teus secrets, sento terror», diu. I suspesa en la immensitat marina la protagonista avança per sobre les roques, fins que es topa amb els plàstics i tot es capgira. 

 

«No entenc per què escups verí, em deixes sense alè, em cremes tot el cos», s'escolta. La lletra de la cançó va definint a la perfecció unes imatges colpidores que traspassen la pantalla. Un núvol negre envaeix el mar i acaba de traslladar la noia al fons. «Fa un temps que et veig i no t'entenc. Deu haver-hi una altra forma de viure». La jove queda abandonada en les profunditats, en un intent de fer prendre consciència del mal que estem causant al mar.

 

El compromís real d'Estrella amb el medi

Estrella Damm ha volgut posar el seu granet de sorra en una lluita que és de tots, mostrant a què està exposat el Mediterrani i la necessitat d'actuar per a frenar-ho. I el missatge que transmet no és envà. Des de fa uns anys, la companyia de cervesa potencia els envasos reciclables a l'hora de comercialitzar els seus productes i fa servir cartó de boscos que es gestionen responsablement

 

A més, el nou anunci ve de la mà d'un nou repte amb el qual la marca vol formalitzar el compromís amb el medi ambient. Estrella Damm treballa per eliminar les anelles de plàstic de les llaunes. El projecte, que ja ha superat part de la fase de proves, suposarà l'eliminació de 89 milions d'anelles, traduït a 260 tones de plàstic menys fent mal al planeta.

 

També et pot interessar...

 Comentaris

envia el comentari