El marcador de la Marató de TV3 ha crescut 4,3 milions d'euros des del 16 de desembre

La Marató 2018 assoleix 15 milions d'euros, la xifra més alta de la seva història

L'edició de l'any passat va estar dedicada a la investigació contra el càncer

La recaptació final de l'edició del 2018 de La Marató es tancava ahir a la nit amb una gala especial que es va celebrar a TV3 on es van recordar moments viscuts durant l'emissió de la passada edició i que va està carregada de festivitats i moltes emocions. Així doncs, la Corporació Catalana de Mitjans Audiovisuals (CCMA) anunciava que el total recaptat assolia els 15.068.252 euros, convertint-se en una recaptació final històrica.

Aquesta és la xifra més alta dels 27 anys d'història d'aquesta cita solidària que es repeteix cada desembre. L'edició del 2018 va estar dedicada a la investigació contra el càncer i el 16 de desembre, a última hora de la nit, i mentre durava la celebració del programa, el marcador arribava als 10.715.430 euros de recaptació. Però, com ja és habitual, el marcador no es va donar per tancat perquè la gent podia continuar fent les seves donacions fins al passat 31 de març quan, finalment, es va tancar el marcador. La sorpresa dels assistents al programa d'ahir va ser majúscula quan van comprovar que es podrien destinar 15.068.252 euros per impulsar la recerca del càncer. 

Nous mètodes de prevenció, de diagnòstic i tractaments més eficients

Els recursos recaptats per La Marató 2018 aniran destinats a aconseguir  nous mètodes de prevenció i de diagnòstic i tractaments més eficientsque augmentin la supervivència i la qualitat de vida dels pacients oncològics, com a dues de les prioritats. La Fundació La Marató finançarà els projectes que resultin més ben valorats d'entre els 192 que es van presentar a la convocatòria d'ajudes, feta entre febrer i març.

La decisió sobre els projectes escollits tindrà lloc a l'octubre i els investigadors guanyadors treballaran durant tres anys en els projectes. Està previst que el 2024 exposin públicament els seus resultats en un simposi obert a la ciutadania.

Quim Masferrer, el presentador de La Marató 2019

La gala d'ahir va servir per tancar un altre cicle de la Marató però també per avançar algunes de les novetats que comportarà l'edició d'aquest 2019. Per tant, es va anunciar que enguany, el programa català solidari se celebrarà el 15 de desembre i que la Marató  estarà dedicada a les malalties minoritàries.

D'altra banda, també es va donar a conèixer qui serà el presentador encarregat de conduir el programa durant tot el dia i l'escollit ha estat el català Quim Masferrer que anunciava: «Us espero amb una marató com no l'has vista mai».

També et pot interessar...