Imatge de pluges al País Valencià.

Cap de setmana de temps inestable: màximes de 22ºC, però pluges en algunes comarques

Les màximes seran de 22ºC

Després de les temperatures primaverals viscudes aquesta setmana, sobretot dilluns i dimarts, unes temperatures elevades per l'època de l'any, arriba l'últim cap de setmana d'hivern amb una dinàmica totalment primaveral. El temps serà inestable, però no abandonarà les altes temperatures. Veurem sol i també núvols, que desembocaran en ruixats en alguns punts de Catalunya. En general seran puntuals, tot i que a partir de diumenge a la tarda s'espera que afectin les comarques del nord del país.

El temps de dissabte, inestable

El temps de dissabte serà inestable. Durant el matí es preveuen núvols amb temperatures màximes de fins a 22ºC a Lleida. Al camp de Tarragona i a l'Àrea Metropolitana, les temperatures se situaran al voltant del 18ºC, mentre que a la Catalunya Central fregaran els 20ºC.

Temps de dissabte.
Temps del matí de dissabte 18/03/2023 a Catalunya. | Meteocat

A mig matí, els núvols es retiraran i serà a la tarda quan tindrem un sol primaveral, acompanyat de ruixats en alguns punts del país. Al Pirineu i al Prepirineu els ruixats de la tarda seran localment moderats i acumularan poques quantitats.

Pel que fa a la temperatura nocturna variarà lleugerament amb el pas dels núvols, en funció de si el cel està més o menys ennuvolat. La temperatura baixarà lleugerament al Camp de Tarragona i a l'Àrea Metropolitana, on s'esperen mínimes de 10ºC. Als Pirineus i a Lleida, les temperatures seguiran sent fredes, amb unes mínimes de fins a 0ºC. 

Temps de dissabte.
Temps de la tarda de dissabte 18/03/2023 a Catalunya. | Meteocat

Diumenge, més pluja

El matí de diumenge serà assolellat, de nou serà a partir del migdia quan la calor prendrà presència, tot i que els núvols a la tarda acabaran descarregant. Aquesta nova tongada de ruixats descarregarà gairebé als mateixos punts que dissabte: al Pirineu, Prepirineu i a la Catalunya Central. 

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!

La temperatura serà semblant a la de dissabte, rondarà entre els 15 i els 21ºC. S'esperen núvols al Pirineu, mentre que a la resta del país s'espera un dia amb moltes hores de sol. El vent també serà protagonista en la jornada de diumenge, ja que a la meitat sud del país hi bufarà amb ganes puntualment i no serà fins al final del dia que s'estabilitzi. 

Temps de diumenge.
Temps del matí de diumenge 19/03/2023 a Catalunya. | Meteocat

Seguint la mateixa línia que dissabte, el temps variarà durant la tarda a la meitat del país. Al Pirineu, Prepirineu i Catalunya Central els núvols tornaran a descarregar. Aquest cop ho faran també de manera moderada. 

Temps de diumenge.
Temps de la tarda de diumenge 19/03/2023 a Catalunya. | Meteocat

Segons les previsions, aquest últim cap de setmana d'hivern seguirem amb temperatures excepcionals per l'època de l'any. Sembla que els abrics, les bufandes i els guants continuaran guardats per donar pas als paraigües.