Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge d'una dona en una ventada a València.

Es manté el canvi de temps aquest diumenge a Catalunya: neu i fortes ventades

Sembla que la neu i les ratxes de vent seran les protagonistes en diversos punts del territori aquest diumenge 2 d'abril

Amb l'arribada de la primavera semblava que les altes temperatures i el bon temps s'havia apoderat de Catalunya. Tot i això, sembla que aquest cap de setmana s'ha produït un canvi de 180 °C. I és que les fortes ventades, els ruixats i fins i tot la neu, seran les grans protagonistes en diversos punts del territori català. 

Nevades al Pirineu

Tal com informa el Servei Meteorològic de Catalunya (SCT), el temps ve marcat per l'arribada d'una pertorbació que està deixant temperatures cada cop més baixes. Al matí d'aquest diumenge 2 d'abril les ratxes de vent seran molt intenses cap al Pirineu i les nevades es podrien reactivar. D'aquesta manera, s'esperen nevades continuades en aquesta zona.

Per aquest diumenge al matí s'esperen nevades cap a la cara nord del Pirineu. A més, podria arribar a nevar cap a la Vall d'Aran, per sota dels 1.000 metres a primera hora del matí d'aquest 2 d'abril. «Demà el temps es complica sobretot al Pirineu, amb ventades i nevades a la cara nord», ha piulat el Servei Meteorològic de Catalunya (SCT) a través de Twitter.

El temps al matí d'aquest diumenge 2 d'abril
El temps al matí d'aquest diumenge 2 d'abril. | Servei Meteorològic de Catalunya

Cap a la resta del territori català, el matí d'aquest diumenge es presenta assolellat, però les temperatures seran més baixes. Les ventades es mantindran cap al sud de Catalunya a les comarques de l'Alt Penedès, Baix Penedès, Garraf, Alt Camp, Baix Camp, Tarragonès, Priorat, Ribera d'Ebre, Baix Ebre, Terra Alta i al Montsià

La tarda de diumenge més tranquil·la

La tarda d'aquest diumenge 2 d'abril es preveu més tranquil·la. Les nevades es podrien mantenir a la cara nord del Pirineu encara que menys extenses, però el vent sí que continuarà bufant fort en aquesta zona del territori. Amb tot, es preveu un important gruix de neu de cara a diumenge. A les cotes més altes es podria trobar entorn del mig metre. 

Tot que segons sembla arribarà una certa estabilitat a la resta del territori català, cap a les comarques del nord-est del país podrien arribar nuvolades amb algun ruixat feble. 

El temps a la tarda d'aquest diumenge 2 d'abril
El temps a la tarda d'aquest diumenge 2 d'abril. | Servei Meteorològic de Catalunya

Protecció Civil alerta

Protecció Civil ha activat les prealertes Neucat i Ventcat a causa de les nevades i les fortes ventades. Així ho ha anunciat a través de les xarxes socials on ha demanat molta precaució en les activitats i la pràctica esportiva a l'aire lliure i a les activitats de muntanya per aquest cap de setmana. 

«Prealerta Neucat. Previsió de nevades amb gruixos >20 cm a 1.400 m a la Vall d'Aran, Alta Ribagorça i Pallars Sobirà Extremeu les precaucions en les activitats de muntanya. Hi ha previsió de fort vent i es podrà donar el fenomen del torb».

«Prealerta Ventcat. Avui vent d'oest que pot superar els 72 km/h a l'Altiplà Central, prelitoral de Barcelona i Tarragona. A partir de la nit i demà el vent serà de component nord i afectarà les comarques del Pirineu, Pre-Pirineu i sud de Catalunya».