Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Infermeres de l'Hospital Vall d'Hebron

La polèmica decisió de Vall d'Hebron amb la infermera que va criticar el C1 de català

La direcció de l'hospital ha pres una decisió d'última hora amb Begoña, infermera del centre

Novetats sobre la infermera de l'Hospital de Vall d'Hebron de Barcelona que va difondre un vídeo queixant-se la llengua catalana. Tal com ha informat el mitjà Vilaweb, a Begoña se li ha acabat el contracte i el centre hospitalari ha decidit no renovar-li. Una mesura que posa sobre la taula el malestar de la direcció del centre amb la polèmica generada. 

La infermera que va difondre un vídeo des de la Vall d'Hebron criticant l'exigència d'haver de tenir el títol C1 de català per aconseguir la plaça ha deixat de treballar a l'hospital, segons ha avançat i el mitjà esmentat anteriorment i han confirmat a l'ACN fonts del centre sanitari. La noia ha acabat el contracte i no se li ha renovat.

Un vídeo desafortunat

En el vídeo publicat a la plataforma TikTok, Begoña Suárez, la infermera que treballava a Vall d'Hebron, denunciava en to de burla que per dur a terme unes oposicions a Catalunya li exigissin tenir el nivell C1 de llengua catalana. El vídeo va córrer com la pólvora i es va fer viral en pocs minuts a totes les xarxes socials i a moltíssims mitjans de comunicació. 

La jove rebutjava de manera airada la necessitat de tenir el títol, al costat d'altres companyes de feina que, al contrari, afirmaven que parlaven la llengua i que sí que volien afrontar el requisit per concórrer al concurs públic. Després de la polèmica suscitada per la gravació, la jove va tancar el compte de la xarxa social on havia penjat la gravació.

Tant la Vall d'Hebron com el Departament de Salut van obrir expedients per aclarir els fets, expedients que ara quedaran sense efecte. La mesura del Departament de Salut va motivar les crítiques de Ciutadans, que en seu parlamentària va exigir explicacions al Govern de la Generalitat per la reacció «desproporcionada» davant del cas.

Va demanar disculpes

Arran de tota la polèmica, la infermera de 25 anys es va mostrar molt penedida per haver publicat el vídeo a les xarxes socials. Begoña Suárez, que treballava a l'àrea de pediatria de l'hospital barceloní, va assegurar que estava rebent «suport psicològic». 

A més a més, va afirmar que estava «molt penedida» d'haver publicat el vídeo i de les seves incendiàries declaracions. Segons va anunciar RAC1, necessitava «demanar disculpes a tots els que s'hagin pogut sentir ofesos». Ara, l'Hospital Vall d'Hebron ha decidit no renovar-li el contracte a la jove.