Imatge de gent amb màniga curta en una terrassa.

Arriba un canvi radical de temps a Catalunya: anirem, fins i tot, amb màniga curta

S'esperen màximes de fins a 23ºC

I després de la tempesta, novament, arriba la calma. És el cicle interminable. Els dies de fred arriben a la seva fi a Catalunya i torna el bon temps. Sense anar més lluny, ja aquest dilluns ens hem llevat a bona part de Catalunya amb temperatures 5ºC per sobre de les registrades durant el passat cap de setmana. 

El Servei Meteorològic de Catalunya, així mateix, parla de màximes de 20ºC al sud del país. A Tarragona i a Lleida es preveuen màximes que fregaran els 19ºC, mentre que a Tortosa, Mora d'Ebre i Amposta s'espera que la temperatura arribi als 18 graus. 

Serà només l'avantsala d'un dimarts on les temperatures es dispararan. Aquests 20ºC de mitja es generalitzaran i arribaran a Barcelona capital i a Girona. I mentre que a les Terres de l'Ebre s'arribarà als 22 graus, en punts especialment freds de la Catalunya Central s'arribarà als 15 graus. 

Dimarts i dimecres de calor

I és que si dimarts s'esperen màximes de 22 graus, dimecres s'esperen de 23ºC. Les bones temperatures no cessaran i a mitjans de setmana faran que ens instal·lem definitivament en un temps d'allò més primaveral. 

La cara B: la sequera

La sequera continua sent, sens dubte, la mala notícia d'aquests dies. Faci fred o faci calor, a Catalunya se segueix sempre un denominador comú: no plou. Les nevades de la setmana passada són un oasi en un moment en el qual, fins i tot, s'han hagut d'imposar restriccions per a poder pal·liar aquesta sequera que ens toca viure. 

De moment, des del passat divendres l'Àrea Metropolitana de Barcelona (AMB) intensifica les restriccions d'aigua als parcs metropolitans per l'estat d'excepecionalitat de sequera.

Segons informa l'AMB, ja s'hi estan aplicant algunes accions per minimitzar el consum d'aigua, com ara l'anul·lació de les tasques de posada a punt de gespes i prats regats. D'altra banda, també s'ha aturat el reg per aspersió i s'ha reduit el temps i les dosis de reg per degoteig d'arbres i arbustos, regant-los només per garantir-ne una mínima subsistència. A més, també s'estan mobilitzant camions cisterna per regar arbres i plantes amb aigua no potable.

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA totes les notícies del TEMPS de Catalunya al WhatsApp!