Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram
Logo Whatsapp
Foto del logo de CaixaBank.

Preocupació a CaixaBank: les 3 estafes amb què tracten de robar als seus clients

CaixaBank alerta dels tipus d'estafa més freqüents amb Bizum

CaixaBank ha alertat els últims dies els seus clients. Els intents d'estafa cada cop són més freqüents i fan tot el possible perquè no siguin víctimes dels delinqüents. Moltes vegades s'arriben a generar situacions de risc que poden afectar els estalvis.

Resulta especialment important que els ciutadans romanguin atents a les notificacions i avisos de les entitats bancàries. Amb certa regularitat solen comunicar una sèrie d'advertiments perquè mantinguin protegits els diners. I és que el constant avenç tecnològic facilita que s'incrementin els intents de tims.

Els amics del que és aliè gairebé sempre solen anar un pas per davant dels investigadors i dels sistemes de seguretat de les webs. Se les enginyen per enganyar les víctimes i accedir a les dades personals o bancàries.

En els darrers temps, la majoria d'estafes es duen a terme utilitzant els missatges de text i correus electrònics. Es fan passar pels bancs i reclamen als usuaris que els proporcionin una sèrie de dades de caràcter confidencial. Però els intents d'engany també han arribat a Bizum, la plataforma de pagament per mòbil.

Des de CaixaBank han volgut alertar els seus clients dels perills que comporta la utilització d'aquesta plataforma. En aquest cas, els delinqüents recorren més a la picaresca que a la tecnologia mateixa. Però recorden la necessitat d'evitar certs comportaments per no acabar estafat.

Bizum és una eina cada cop més utilitzada tant per particulars com per negocis, que es presenta com una opció molt segura. Tot i això, els estafadors intenten treure partit del desconeixement dels usuaris per enganyar-los. Per això a l'entitat bancària han detallat les estafes més freqüents amb aquesta plataforma d'enviament i recepció de diners.

Les estafes més comunes amb Bizum

Desvelen que bàsicament hi ha tres tipus d'estafes amb aquesta eina. La primera consisteix en la sol·licitud d'un avenç de diners a l'hora d'adquirir un article per internet. És una transacció molt habitual entre particulars.

Expliquen que quan s'efectua un abonament per mitjà de Bizum no es compta amb cap mena de protecció. Així que el presumpte venedor pot desaparèixer del tot una vegada que rep els diners i sense enviar l'article en qüestió. En aquest cas cal tractar de ser el més previngut possible perquè no ens timin.

També li concedeixen certa rellevància al mode d'actuació d'alguns estafadors. Es posen en contacte amb les suposades víctimes mostrant interès per un article de segona mà. A l'hora de fer el pagament envien una sol·licitud de diners.

Això pot implicar que si el timat no se n'adona i accepta la petició, serà ell qui faci l'ingrés al delinqüent. Per tant, en lloc de cobrar estaria pagant. Com ja advertíem abans, es tracten sobretot de gestos de picaresca que ens exigiran estar molt atents.

Per acabar, el tercer exemple d'estafa que denuncien sol produir-se per mitjà de WhatsApp. En aquest cas, els estafadors es fan passar per un familiar o conegut i reclamen la devolució d'un suposat Bizum fet per error.

Imatge de l'aplicació Bizum a un telèfon
Aneu amb compte amb el pagament a desconeguts a través d'aquesta plataforma | La Noticia Digital

Si això passa, el millor és revisar els últims moviments del compte i comprovar que no hi hagi cap anomalia. Així sortirem de dubtes amb rapidesa.

CaixaBank fa una sèrie d'aclariments

Des de CaixaBank expliquen que mai reclamaran als usuaris cap tipus d'informació ni dades. «Recordeu, ni nosaltres ni ningú que treballi per a nosaltres li demanarem mai que ens faciliti la contrasenya», apunten. A més, aclareixen que "si algú ho fa, segurament és víctima d'un frau».

Imatge del logotip de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!