Canvis al DNI en les pròximes setmanes: ja no farà falta portar-lo a la cartera

Les modificacions es posaran en marxa el pròxim 2 d'agost

La modernització arriba a tots els espais de les nostres vides i, a Espanya, molt aviat, afectarà una cosa tan bàsica com el Document Nacional d'Identitat (CNI). El Ministeri de l'Interior ha anunciat canvis en el DNI tal com el coneixem fins ara, que s'activaran a partir del pròxim 2 d'agost. Així, podrem deixar de portar-lo a la cartera, ja que a partir d'ara podrem acreditar la nostra identitat a través del telèfon mòbil.

? ÉS GRATIS: Encara no ens segueixes a l'INSTAGRAM del Catalunya Diari? Clica aquí, t'hi esperem.

Ens estem referint al nou DNI 4.0, que es posarà en marxa el dia 2 d'agost i que permetrà identificar-nos fent ús exclusivament del nostre telèfon mòbil. Haurem de tenir instal·lada una determinada aplicació, que estarà disponible pròximament. Gràcies a aquesta nova eina, serà més senzill efectuar tràmits a través d'Internet, pagar taxes i impostos oficials o signar documents de manera electrònica.

Un nou carnet d'identitat, encara que no serà necessari portar-lo damunt

Tot i que no farà falta portar el carnet a la cartera com era habitual fins ara, aquest es continuarà expedint en format físic. No hi haurà, doncs, una eliminació del carnet físic, sinó que hi haurà la possibilitat de portar-lo en format digital a través del telèfon mòbil. Però el DNI inclourà novetats substancials, ja que actualitza la seva imatge i disseny, així com les seves mesures de seguretat.

El nou carnet és fruit del treball de la Policia Nacional i de la Fàbrica Nacional de Moneda i Timbre. Aquest nou DNI inclou característiques materials, tècniques, de seguretat, funcionals i d'usabilitat més modernes. El canvi es fa en aplicació d'un reglament europeu que és d'obligat compliment a partir del 2 d'agost, quan entra en vigor a Espanya, i que unifica els documents d'identitat dels països membres sota el paraigua del DNI europeu.

Així doncs, el carnet físic incorporarà novetats com la denominació en anglès, ja que la normativa obliga al fet que aparegui una altra de les llengües oficials de la Unió Europea. Així mateix, en l'anvers apareixerà el codi 'ÉS', que identificarà el ciutadà com a espanyol, envoltat de les dotze estrelles daurades de la UE.

Les renovacions del DNI, més ràpides

A banda de la renovació física del document i del fet que deixarà de ser obligatori portar-lo a la cartera, també hi haurà canvis en la renovació. El Ministeri de l'Interior preveu llançar el 'DNI Exprés', un sistema que agilitarà l'expedició de carnets. Així, el procés es farà de manera semiautomàtica, reduint de manera notable els temps d'espera en les renovacions ordinàries del DNI.

Així doncs, Espanya camina cap a la modernització d'aquest clàssic sistema d'identificació: el pròxim 2 d'agost, primer pas cap al nou DNI al nostre país.


Comentaris

envia el comentari