▶️ DIRECTE 10:00h:

El govern explica com seran els ajuts a les empreses, autònoms i treballadors afectats per ERTO's.

Oriol Mitjà avisa del risc que suposa vacunar els menors de 50 anys amb Janssen

L'epidemiòleg considera que, amb una incidència baixa, es podria obviar aquest vaccí i optar per altres opcions amb menys riscos

L'epidemiòleg Oriol Mitjà ha criticat que es vacuni amb Janssen el grup d'entre 40 i 49 anys pel risc de trombosis que pot comportar. Ho ha fet en declaracions al programa 'Planta Baixa' i en un fil a Twitter, en què ha recordat que hi ha vaccins més segurs com Pfizer o Moderna. En aquest sentit, ha assegurat que «el risc supera el benefici», especialment en les dones d'aquesta franja d'edat.

Mitjà ha assegurat que la taxa de trombes en dones de 40 a 49 anys vacunades amb Janssen és de 9,4 per cada milió. Per la seva banda, la taxa de morts de dones d'aquesta franja d'edat és de 0,0 per milió. És per això que, amb una letalitat baixa, s'hauria d'obviar la vacuna de Janssen i optar per altres vaccins.

L'epidemiòleg ha recordat que quan el govern espanyol va aturar la vacunació amb AstraZeneca a menors de 55 anys ell no hi va estar d'acord. En aquest sentit, ha matisat que aleshores la letalitat del virus era molt alta i el risc de patir una trombosi era inferior al de morir per Covid-19.

Daniel Prieto-Alhambra, en desacord amb Oriol Mitjà

En la mateixa publicació d'Oriol Mitjà, el professor de Farmacoepidemiologia de la Universitat d’Oxford, Dani Prieto-Alhambra, s'ha mostrat en desacord. En aquest sentit, Prieto-Alhambra ha assegurat que no hi ha cap estudi «amb un denominador sòlid ni amb un numerador vàlid per calcular les taxes». Així mateix, ha recordat a Mitjà que la taxa d'incidència de la Covid-19 és canviant, com passa al Regne Unit amb la variant índia.

Daniel Prieto-Alhambra ha afegit que les afirmacions de Mitjà obvien «l’impacte de la Covid-19 en la gent jove». El professor de la Universitat d'Oxford, a més, ha reiterat la seva confiança en el criteri de l’Agència Europea de Medicaments (EMA), que ha avalat el vaccí de Janssen.


Comentaris

envia el comentari