Els canvis a les franges horàries, sobre la taula: Buch assegura que els experts ho estan analitzant

El conseller Buch també creu que l'Estat dona «molt poc marge» per fer canvis a les franges

El president Torra i el conseller Buch, en una reunió el desembre de 2018.
Miquel Buch s'ha queixat del 'tempo' escollit pel govern espanyol a l'hora de comunicar les novetats de l'estat d'alarma. | ACN

El conseller d'Interior, Miquel Buch, creu que el govern espanyol dona «molt poc marge» per poder fer canvis a les franges horàries establertes per fer esport, passejos o sortides de gent gran i nens. L'executiu espanyol permet canviar franges movent dues hores amunt o avall. Buch, però, ha explicat que aquests «possibles canvis» seran analitzats pels experts d'Afers Socials, Salut i Interior. «Si es proposa algun canvi, primer passarà per la taula dels experts», ha dit. El conseller també ha explicat que els Mossos d'Esquadra farà controls dinàmics per controlar la mobilitat a partir de dilluns, quan diferents regions estaran en fases diferents, i apel·la a la «responsabilitat» dels ciutadans.

El conseller ha reiterat que tancar el perímetre de les tres regions que passen a la fase 1, l'Alt Pirineu i Aran, les Terres de l'Ebre i el Camp de Tarragona, és «altament complex i pràcticament impossible» tenint en compte el número d'agents de Mossos i policies locals.

Buch s'ha mostrat satisfet que el govern espanyol hagi acceptat la petició de la Generalitat perquè només tres regions sanitàries passin a la fase 1 de desescalada. «S'ha escoltat i s'ha de reconèixer«, ha dit, «en aquest cas el govern espanyol ha escoltat les nostres peticions». També ha celebrat que l'executiu espanyol hagi detallat com ha de ser aquesta fase 1 amb una ordre publicada al BOE aquest dissabte al matí. «Entenem que és la via, un pas endavant a l'hora d'informar dels canvis que suposen les noves fases, no podem esperar al darrer moment per informar als ciutadans», ha dit.

  

  

el Departament d'Interior «s'adaptarà»sancions

Pel que fa a les dades de mobilitat, aquest dissabte la circulació a l'àrea metropolitana de Barcelona ha baixat un 76,22% de sortida i un 69,74% d'entrada respecte a un dia normal.


Comentaris

envia el comentari