Imatge d'arxiu d'un supermercat

Canvis als supermercats: tots els nous horaris pel coronavirus

Les cadenes han reduït jornades mentre duri l'Estat d'Alarma

La  compra  és per a la majoria de ciutadans l'única finestra al món exterior. Les novetats en els supermercats per la crisi sanitària no s'aturen: des de modificacions d'horari fins a nou material de protecció per als treballadors o fins i tot els consumidors. Tot i que cada cadena té les seves pròpies mesures d'actuació, és cert que totes persegueixen un mateix objectiu: protegir els consumidors i els seus empleats.

A més de demanar de manera insistent que es faci la compra únicament un cop a la setmana i s'adquireixen productes de primera necessitat, realitzant-la un sol membre de la família i evitant exposar a la població de risc, també sol·liciten que aquells que acudeixin al supermercat paguin la seva compra amb targeta de crèdit o mitjançant el telèfon mòbil per reduir el risc de contagi.

Els nous horaris d'obertura

A més d'adoptar mesures per protegir empleats i consumidors, també s'estan realitzant canvis en els horaris de tancament i obertura. Mercadona, ja ha anunciat que durant l'Estat d'Alarma els seus supermercats romandran oberts únicament  de 9.00 a 19.00 hores, i que es donarà prioritat a personal sanitari, bombers, policies, persones amb discapacitat o mobilitat reduïda o grups d'alt risc. Els supermercats Dia  també tindran el mateix horari que Mercadona.

Per la seva banda Carrefour  obrirà de9.00 a 21.00 hores,  inclosos els que oferien servei 24 hores, mentre que Lidl  obrirà de 9.00 a 20.00 hores  i Alcampo tancarà a les 21.00 hores, de dilluns a dissabte, i a les 20.00 hores els diumenges.

Aldi ha optat per obrir de dilluns a dissabte, de 9.00 a 19.00 hores, i els diumenges a Madrid  de 10.00 a 15.00 hores i a  Catalunya  i Balears de 9.00 a 14.00 hores. Supercor i Eroski  obren de 9.00 a 20.00 hores.

Mesures de protecció a tots els supermercats

Els principals supermercats del nostre país, com Mercadona, també han optat per proporcionar material de protecció als seus empleats, com guants, màscares, gel desinfectant o mampares de metacrilat, i ja han anunciat que en breu començaran a utilitzar ulleres protectores per reduir la possibilitat de contagi al màxim.

D'altra banda, els clients també han d'utilitzar  gel desinfectant i guants  per poder accedir al supermercat amb normalitat. Per controlar que això es compleixi, les cadenes han contractat seguretat privada que, a més, també vigila que no hi hagi un excés d'aforament.