El passeig de Cambrils.

Nou cap de setmana de temperatures excepcionals: quin temps farà dissabte i diumenge?

Dissabte i diumenge predominarà el sol a gran part del territori amb presència d'alguns intervals de núvols i xàfecs als Pirineus

Sí, aquest cap de setmana podrem tornar a sortir amb màniga curta i bermudes. I és que no semblarà un cap de setmana de tardor. Farà sol a gran part del país i les màximes se situaran entre els 27 i 28ºC. 

S'espera que aquest dissabte i diumenge el sol tingui una forta presència i un lleuger augment de les temperatures el diumenge. Continuarà, doncs, l'ambient extraordinàriament suau per l'època de l'any.

Per diumenge s'esperen algunes pluges abundants al Pirineu i Prepirineu i no es descarta algun ruixat dispers al Pla de Lleida. El més destacable serà una forta pujada de les temperatures. Podrien arribar a màximes de 27 o 28 °C a les zones més càlides de l'interior.

Un dissabte assolellat

Durant el cap de setmana creuaran bandes de núvols alts i mitjans de sud a nord que deixaran el cel mig ennuvolat arreu del territori. El dissabte, amb el pas de les hores s'aniran obrint algunes clarianes que deixaran traspassar els rajos del sol.

No es descarta algun plugim feble i dispers al Pirineu a partir de la tarda de dissabte. És possible que arribi acompanyat de fang.

Imatge del clima de dissabte 22 d'octubre

Situació meteorològica de dissabte 22 d'octubre | @METEOCAT

Temperatures inusuals pel mes d'octubre

Pel que fan les temperatures la màniga curta es quedarà durant tot el cap de setmana tot i que a primeres i últimes hores caldrà posar-se la jaqueta. De cara a dissabte baixaran les mínimes a tot el territori i les màximes es mantindran o pujaran lleugerament. Sense anar més lluny, a Lleida s'hi esperen màximes d'entre 27 o 28ºC.

La visibilitat serà bona durant tot el cap de setmana en general. A excepció de punts del Pirineu i Prepirineu així com al litoral a principi del dia i al vespre.

Dissabte a primeres hores del matí serà regular o dolenta a punts de la depressió Central. En general boires matinals.

Imatge del clima de diumenge 23 d'octubre
Situació meteorològica de diumenge 23 d'octubre | @METEOCAT

Diumenge, avisos per vent

Diumenge a la tarda el cel quedarà cobert a les comarques de Lleida i Tarragona. S'esperen pluges febles i localment moderades a Vall d'Aran, Pallars Sobirà, Pallars Jussà, Alt Urgell, Solsonès, Alta Ribagorça i Noguera.

El Servei Meteorològic de Catalunya alerta sobre vents moderats a les comarques de la Vall d'Aran, el Pallars Sobirà i l'Alta Ribagorça. També estaran en alerta, en menor mesura, l'Alt Urgell, el Pallars Jussà, la Cerdanya i el Ripollès fins a primera hora de la tarda. En la resta del territori es preveu un vent fluix i de direcció variable, exceptuant alguns cops forts a la costa Brava.

La previsió meteorològica de cara a la setmana vinent és que continuarà el temps assolellat amb núvols poc importants i boires matinals. S'espera que les temperatures puguin arribar als 30 o 31 °C a la província de Lleida. No es preveu cap situació de pluges generals i generoses que puguin ajudar a pal·liar la sequera que pateix Catalunya.