Josep Maria Bartomeu i Leo Messi encaixen les mans durant la roda de premsa de presentació de la renovació de contracte l'any 2017

Els capitans del Barça carreguen durament contra la junta directiva per la rebaixa salarial

En un carta, els jugadors blaugranes asseguren que no permetran que «conculquin els nostres drets» i titllen l'actitud dels dirigents del club de «vergonyosa»

Guerra oberta entre els jugadors del Barça i la directiva del club per la rebaixa salarial que els dirigents blaugranes volen imposar a tots els treballadors de l'entitat. Segons explicava aquest dijous el diari 'El Mundo', la plantilla ha fet arribar una carta —signada pels quatre capitans— a la junta directiva en què carreguen amb duresa contra la gestió d'aquest tema i reclamen el seu dret a negociar de manera separada de la resta d'empleats. Segons argumenten, el Reial decret 1006/1985, que regula la relació laboral dels esportistes professionals, els atorga un estatut especial.

El text signat pels quatre capitans, amb Leo Messi com a primer capità de l'equip, ha estat consensuat amb els assessors jurídics dels jugadors blaugranes i qualifica l'actitud del club en aquesta negociació com a «vergonyosa». En aquest sentit, la carta afegeix que els professionals de la primera plantilla no permetran que es «conculquin els nostres drets». Cal recordar que el passat dimecres —poques hores després que el club anunciés la renovació de Piqué, Lenglet, De Jong i Ter Stegen— es va constituir la taula de negociació entre el FC Barcelona i els treballadors, que preveu una reducció salarial del 30% .

Els arguments dels jugadors

Segons els capitans del Barça, «la normativa laboral i sectorial —en referència al RD 1006/1985— reconeix el nostre dret al fet que el procediment es desenvolupi de manera específica en el nostre col·lectiu». Així mateix, els jugadors blaugranes afirmen que «no tolerarem que el club conculqui els nostres drets amb els arguments abocats en la seva carta». En el text a què ha tingut accés el diari 'El Mundo', titllen com a «molt pobre la seva resposta que el RD 1006/1985 no conté cap disposició que limiti la representativitat del Comitè d'Empresa respecte al col·lectiu de treballadors subjectes a relació laboral especial, afirmació que no argumenten de cap manera».

En aquest sentit, la plantilla manifesta que «ens resulta vergonyós que plasmin per escrit que els nostres drets estan garantits, oferint-nos l'elecció d'un representant del nostre col·lectiu en una taula de 13 membres, de manera que, en realitat, la nostra capacitat dissuasiva és nul·la». Els capitans del Barça asseguren «no hem figurat en cap cens d'eleccions sindicals ni hem estat electors, de manera que el Comitè d'Empresa del club no ostenta la nostra representació».

Per tot això, traslladen a la junta directiva el seu «malestar i profunda decepció davant les maniobres dels dirigents del club, sense cap suport legal», alhora que lamenten que el club vol «imposar unilateralment les seves decisions, ignorant qualsevol opinió discordant sobre aquest tema».