Espectaculars imatges les que ens arriben des de l'illa de Raine, a Austràlia, on un grup de científics ha captat, a través de drons sobrevolant la zona, desenes de milers de tortugues verdes niant alhora en aquest punt verge de la planeta. Més de 64.000 exemplars d'aquesta espècie en perill d'extinció arribant en massa en aquesta illa, el punt de procreació més gran de tot el planeta on ponen els ous aquests animals marins.
Els resultats d'aquest grup científic, publicats a la revista 'Plos One', s'emmarquen en els projectes de recuperació de l'illa, situada a la vulnerable Gran Barrera de Corall, vital per a la supervivència d'aquesta espècie de tortuga. Mai abans s'havien fet servir drons per dur a terme aquest tipus de recompte, que ha donat un resultat espectacular inèdit fins ara. Aquestes són les impressionants imatges:
Stunning drone vision captured by Queensland researchers shows up to 64,000 turtles preparing to nest at Raine Island on the Great Barrier Reef - the world's largest green turtle rookery.
Full details: https://t.co/uv33I3rCkVpic.twitter.com/OuTctN95gD— Nine.com.au (@Ninecomau) June 10, 2020
Watch: researchers caught drone footage of 64,000 green turtles making their way to nest on the beaches of Raine Island, on Australia's Great Barrier Reef ??? pic.twitter.com/R8YZt2jNJY
— Iqbaal Ahmed ???? (@IqbaalAhmed19) June 10, 2020
Dades molt importants
Va ser al desembre de l’any 2019 quan els investigadors van decidir fer volar drons i una càmera subaquàtica per comptabilitzar les tortugues que arriben en aquesta zona per niar, amb uns resultats increïbles que ajudaran a la protecció mediambiental de l'illa i d'aquesta espècie.
«Aquesta investigació té una importància molt elevada per a comprendre i gestionar la població vulnerable de tortugues verdes», afirma Andrew Dunstan, del Departament de Medi Ambient i Ciència de Queensland, que explica que es construeixen tanques per evitar la mort de les tortugues i garantir la seva supervivència i procreació.
El projecte de recuperació de l'illa de Raine durarà cinc anys i té un pressupost de 7,95 milions de dòlars, amb la col·laboració de moltes institucions. La Gran Barrera de Corall fa 348.000 km² i està catalogada com a Patrimoni de la Humanitat des de 1981. És considerat l'ecosistema d'esculls de corall més extens i espectacular del nostre planeta