Imatges espectaculars: Capten amb drons l’arribada massiva de 64.000 tortugues per pondre ous en una platja

Aquestes imatges han estat enregistrades a la zona del món on procreen cada any més exemplars d’aquest tipus de tortuga en perill d’extinció
Imatge d'una tortuga marina
Més de 64.000 tortugues han arribat en aquesta illa australiana | pixabay

Espectaculars imatges les que ens arriben des de l'illa de Raine, a Austràlia, on un grup de científics ha captat, a través de drons sobrevolant la zona, desenes de milers de tortugues verdes niant alhora en aquest punt verge de la planeta. Més de 64.000 exemplars d'aquesta espècie en perill d'extinció arribant en massa en aquesta illa, el punt de procreació més gran de tot el planeta on ponen els ous aquests animals marins.

Els resultats d'aquest grup científic, publicats a la revista 'Plos One', s'emmarquen en els projectes de recuperació de l'illa, situada a la vulnerable Gran Barrera de Corall, vital per a la supervivència d'aquesta espècie de tortuga. Mai abans s'havien fet servir drons per dur a terme aquest tipus de recompte, que ha donat un resultat espectacular inèdit fins ara. Aquestes són les impressionants imatges:

Dades molt importants

Va ser al desembre de l’any 2019 quan els investigadors van decidir fer volar drons i una càmera subaquàtica per comptabilitzar les tortugues que arriben en aquesta zona per niar, amb uns resultats increïbles que ajudaran a la protecció mediambiental de l'illa i d'aquesta espècie.

«Aquesta investigació té una importància molt elevada per a comprendre i gestionar la població vulnerable de tortugues verdes», afirma Andrew Dunstan, del Departament de Medi Ambient i Ciència de Queensland, que explica que es construeixen tanques per evitar la mort de les tortugues i garantir la seva supervivència i procreació.

El projecte de recuperació de l'illa de Raine durarà cinc anys i té un pressupost de 7,95 milions de dòlars, amb la col·laboració de moltes institucions. La Gran Barrera de Corall fa 348.000 km² i està catalogada com a Patrimoni de la Humanitat des de 1981. És considerat l'ecosistema d'esculls de corall més extens i espectacular del nostre planeta


Comentaris

envia el comentari