Capturen sa i estalvi l’emú escapat a la Selva

Aquest animal de grans dimensions, semblant a l’estruç, portava diversos dies desaparegut a Fogars de la Selva. Té una petita ferida però es troba bé i traslladat a una protectora

La història de l’emú desaparegut a Fogars de la Selva, a la comarca de la Selva, ha acabat amb final feliç. Aquest animal de grans dimensions, molt semblant a l’estruç, va ser capturat diumenge gràcies a que un caçador el va localitzar a la llera de la Tordera. Malgrat que l’au presentava una petita ferida, es troba en bon estat de salut.

El caçador que va localitzar l’animal va mantenir una distància prudencial fins que van arribar efectius de la Guàrdia Municipal de Fogars de la Selva, Agents Rurals, voluntàries de la Protectora Por Ellos i una veterinària. Els experts es van encarregar de capturar i manipular l’animal de forma correcte. Immediatament, va ser traslladat a una finca de la protectora a Tordera, al Maresme.

Molts dies de recerca amb la col·laboració ciutadana

La policia del municipi ha posat en valor la col·laboració ciutadana en aquest procés de recerca de l’animal que ha durat força dies, ja que ha estat crucial per localitzar finalment l’exemplar. De fet, va ser un caçador que va alertar de la presència de l’emú, ja que la població de la zona estava avisada per si localitzava l’au.

Tot i que l’alerta policial sobre la desaparició de l’animal es va fer el passat dijous, 3 de gener, sembla que l’exemplar portaria desaparegut al voltant de 15 dies. No és ni molt menys la primera vegada que un emú protagonitza un serial persecutori a les comarques de Girona, ja que el juny de l’any passat un exemplar d’aquesta espècie també va portar a tothom de corcoll entre el Baix Empordà i el Gironès.

Imatge de l'emú que s'ha escapat avui a la Selva
Imatge de la fugida de l'emú a la Selva | ACN

 

Un ocell d’un metre i mig de llarg

L’exemplar d’emú que s’està buscant fa prop d’un metre i mig de llarg,  raó per la qual no passa desapercebut. Estem parlant del segon ocell més gros del món, després de l’estruç. Ambos animals s’assemblen molt físicament.

L’emú és l’ocell nadiu més gros d’Austràlia i és de color castany suau. Pot arribar a fer dos metres d’alçada i pesa al voltant de 45 quilos. En estat salvatge, és nòmada i es mou a grans distàncies per alimentar-se de plantes i insectes, arribant a córrer a una velocitat de 50 quilòmetres per hora.