ÚLTIMA HORA

🚨 Sanitat confirma 9.331 nous contagis i 273 morts vinculades a la Covid-19

URGENT

❗ Sanitat prohibirà la mobilitat entre comunitats per Nadal excepte per motius familiars

El cardenal Omella demana ajuda econòmica als feligresos per mantenir l'activitat de l'Església

La pandèmia ha incrementat les despeses i ha reduït els ingressos, que en bona part depenen dels donatius i les col·lectes

Un nen diposita una almoina al caixonet que sosté un capellà
L'Arquebisbat de Barcelona va rebre 20 milions d'euros de donatius, almoines i col·lectes durant el 2019. | Europa Press

La crisi del coronavirus provoca que l'Església no travessi el seu millor moment, sobretot econòmicament. És per això que l'arquebisbe de Barcelona, Joan Josep Omella, ha demanat ajuda econòmica als fidels catòlics per sostenir l'activitat de l'Església davant la pandèmia de la Covid-19. El cardenal ha fet una crida «per ajudar d’aquesta manera a la missió evangelitzadora i assistencial que l’Església realitza, especialment, en aquests difícils moments».

En aquest sentit, des de l'arquebisbat de Barcelona s'ha alertat que «moltes parròquies» viuen una situació «crítica», ja que amb la pandèmia s'han incrementat les despeses en assistència als més necessitats, mentre que els ingressos s'han reduït. La crida que ha fet Omella coincideix amb la setmana de la tradicional 'Diada de germanor' en què es presenten els comptes anuals.

L'Arquebisbat de Barcelona ingressa 20 milions d'euros a través de donatius i col·lectes

L'any 2019, el 52,5% dels 38,5 milions d'euros d'ingressos van arribar d'aportacions voluntàries i col·lectes, el 14,6% de l'assignació tributària i la resta d'ingressos corrents, patrimonials i altres. Pel que fa a les despeses (38,47 milions d'euros), 7 de cada 10 euros es dediquen a mantenir tant el patrimoni —temples, edificis parroquials i altres— com les accions assistencials i pastorals que s’hi desenvolupen.

L’ecònom de l’Arquebisbat de Barcelona, Gaspar Coderch, ha advertit que «la situació econòmica actual, a conseqüència de la pandèmia, és crítica per a moltes parròquies» i anima a seguir col·laborant amb el sosteniment de l’Església amb donatius —puntuals o periòdics—, mitjançant el web donoalamevaesglesia.cat.

L'activitat de l'Arquebisbat de Barcelona: misses, activitat educativa i assistència als més necessitats

L’Arquebisbat de Barcelona ha exposat que coordina la tasca de 804 sacerdots i religiosos, prop de 1.900 religioses i més de 15.000 voluntaris i catequistes. Les 215 parròquies i 710 centres de culte, juntament amb la catedral, han administrat 12.000 sagraments i han celebrat 260.000 misses. Pel que fa a l’activitat educativa de les escoles parroquials, religioses, facultats eclesiàstiques, universitats i instituts superiors, l’any 2019 s’hi van matricular més de 140.000 alumnes.

Pel que fa a l'activitat assistencial, aquesta s’ha dut a terme a través dels 170 centres de Càritas parroquials i arxiprestals i Càritas diocesana. S’han atès nombroses persones en risc d’exclusió social i marginació i s’ha orientat, en la cerca de feina, més de 6.000 persones. Tanmateix, més de 273.000 malalts han estat atesos per religiosos i religioses així com per preveres diocesans, i 120 voluntaris del Secretariat de Pastoral de la Salut, segons ha informat en un comunicat.


Comentaris

envia el comentari