Carles Puigdemont en primer pla, amb les ulleres posades i el micròfon davant

Carles Puigdemont es dona de baixa del PDECat

El president de JxCat seguirà treballant «per mantenir una relació cordial» amb la formació de David Bonvehí


Carles Puigdemont ha anunciat aquest dilluns que ha comunicat al president del PDECat, David Bonvehí, que ha tramitat la seva baixa del partit, davant les desavinences que separen la formació nacionalista i Junts per Catalunya (JxCat). «Continuaré treballant per mantenir una relació cordial entre les dues formacions», ha insistit Puigdemont, a través d'un missatge a les xarxes socials. 

La baixa de l'expresident de la Generalitat del PDeCAT es produeix dos dies després que els senadors del grup parlamentari de JxCat i l'exconseller Lluís Puig també anunciessin el seu trencament amb el PDeCAT.

 

Diversos consellers també estripen el carnet del PDeCAT

La consellera de la Presidència, Meritxell Budó, també ha estripat el carnet del PDeCAT. Tal com ha pogut saber l'ACN, la portaveu del Govern té la intenció de comunicar-ho al partit les properes hores. Budó, que va ser membre de la direcció de la formació, s'afegeix així al degoteig de baixes al PDeCAT. Per una altra banda, el conseller de Territori i Sostenibilitat, Damià Calvet, també s'ha donat de baixa del partit tal com indica ACN, com també els consellers Miquel Buch i Jordi Puigneró, segons Catalunya Ràdio.

El PDeCAT admet unes 800 baixes d'associats per la pugna amb JxCat

El PDeCAT ha admès unes 800 baixes d'associats per la pugna amb JxCat. El portaveu del partit, Marc Solsona, ha confirmat que un 7% de les bases han estripat el carnet de la formació com a conseqüència de la crisi oberta contra la formació de Carles Puigdemont.

Durant la roda de premsa telemàtica d'aquest dilluns al migdia, Solsona també ha explicat que la direcció comandada per David Bonvehí manté els canals oberts amb el secretari general de JxCat, Jordi Sànchez -empresonat a Lledoners. La vista per la demanda del PDeCAT contra JxCat pel control de les sigles es farà el 25 de setembre a les 15:30 hores, al jutjat de primera instància 3 de Barcelona.