IMPORTANT i GRATIS:

📱Encara no t'has baixat l'App del Catalunya Diari? A què esperes per saber-ho tot. CLICA AQUÍ, és gratis!

Carlo Acutis, el nen de 15 que va morir de leucèmia i va fer aquest miracle segons el Papa Francesc

Carlo va dedicar tota la seva curta vida a l’Església Catòlica

Carlo Acutis, venerable Serf de Déu, va morir de leucèmia amb 15 anys a Itàlia
El Papa Francesc ha confirmat el miracle del venerable Carlo Acutis, mort de leucèmia amb 15 anys | Infovaticana

Carlo Acutis va perdre la vida amb només 15 anys per una greu leucèmia a Milà (Italià), l’any 2006. El jove era un apassionat de la informàtica i va recopilar 136 casos de miracles que ha aprovat lEsglésia Catòlica al llarg dels 20 segles d’història del cristianisme, convertint-se en un conegut «ciberapòstol de l’Eucaristia». Ara, el Papa Francesc ha reconegut un miracle que se li atribueix a l’adolescent i serà beatificat.

El miracle del venerable Carlo Acutis

Segons ‘Gaudim Press’, el miracle va tenir lloc el 12 d’octubre del 2010, a la capella de Nuestra Señora Aparecida, a Campo Grande (Brasil). Aquell dia havien rebut la relíquia del serf de Déu Carlo Acutis, proclamat venerable l’any 2018, i va haver-hi una llarga filera de persones que volien venerar-la en el moment de la Benedicció. Entre elles, un nen molt malalt, a punt de morir, que anava acompanyat pel seu avi.

El petit patia una malaltia rara de pàncrees anular que li provocava vomitar absolutament tot el que menjava. Segons recull ‘Campo Grande News’, el Pare Marcelo Tenorio ha explicat que «aquesta malaltia causava que el nen vomités tot el temps, afeblint-lo i abatent-lo molt perquè tot el que menjava ho retornava, inclosos els líquids», provocant-li prematurament una «mort assegurada».

Davant la relíquia de Carlo Acutis, el nen va preguntar al seu avi què devia demanar-li. «Deixar de vomitar», van ser les paraules que va dir en rebre la benedicció. I així va succeir. Els metges van confirmar que el menor estava completament sanat el febrer del 2011. Ara, aquest 22 de febrer, el Papa Francesc ha confirmat el miracle atribuït al jove Carlo Acutis, la «curació miraculosa d’una anomalia congènita en un nen», i al llarg d’aquest 2020 serà beatificat.

Carlo Acutis, devot de la Verge Maria

Nascut a Londres (Regne Unit), l’any 1991, Carlo i els seus pares van traslladar-se a Milà aquell mateix any i el petit va rebre la seva Primera Comunió amb només 7 anys. Des de ben petit va demostrar un profund amor envers l’Eucaristia o «l’autopista al cel», segons paraules seves. Cada dia anava a Missa i resava el rosari, sent un gran devot de la Verge Maria, també es confessava un cop per setmana, era catequista de nens i ajudava els més necessitats.

Quan va descobrir que patia leucèmia del tipus M3, la més agressiva, va oferir el seu patiment a Déu: «Ofereixo al Senyor els sofriments que hauré de patir pel Papa i per l'Església, per a no haver d'estar en el Purgatori i poder anar directe al cel». Fins i tot, en els moments que les infermeres li preguntaven com estava, el jove els responia: «Bé. Hi ha gent que pateix molt més que jo. No desperti a la meva mare, que està cansada i es preocuparia més».

Finalment, el jove va morir el 12 d’octubre de 2006 i les seves restes mortals descansen al Santuari de la Despulla de Sant Francesc a Assis, on el Sant ho va deixar tot per a seguir al Senyor. Segons el Pare Marcelo Tenorio, el gener del 2019, la mare de Carlo el va informar de que el cos del jove seguia «intacte».

També et pot interessar...


Comentaris

envia el comentari