Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Càncer colorectal amb mutació BRAF

Gran avenç científic: el pas que pot marcar un abans i un després l'Alzheimer

L'estudi, liderat per l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge, podrà ajudar a detectar la malaltia de manera precoç

Càncer colorectal amb mutació BRAF
Descobreixen com detectar l'Alzheimer de manera precoç | Cedida

Un estudi científic, liderat per l'Institut d'Investigació Biomèdica de Bellvitge, ha descobert un mecanisme cerebral que podria servir per detectar i prevenir de manera precoç l'Alzheimer. Es tracta d'un circuit alterat en algunes persones sanes, filles de persones que pateixen la malaltia, amb predisposició genètica. Les observacions, que s'han basat en una àmplia mostra de persones amb antecedents familiars i una mitjana de 50 anys, permetran detectar l'Alzheimer de manera precoç i, per tant, prevenir-lo.

Tècniques de prevenció

«Segons quines intervencions farmacològiques, de control dietètic o d’activitat física, mental  i cognitiva  poden contribuir al fet que aquest circuit s’enforteixi. Podríem mirar si aquestes estratègies de prevenció, amb algun tractament farmacològic, podrien ajudar a alentir el possible deteriorament d’aquests circuits», ha explicat l'investigador principal del grup, Carles Soriano-Mas, a 'Rac1'.

Tanmateix, l'estudi ha de quedar validat per altres investigacions i encara s'ha d'observar si les persones analitzades que presenten el circuit alterat acaben desenvolupant la malaltia.

També et pot interessar...