Primer pla de Carlos Herrera seriós.

Carlos Herrera descobreix en directe un truc per adormir-se en minuts: «Funciona»

Descobreix els millors hàbits per agafar el son fàcilment

Cada cop són més les persones que presenten certes dificultats per agafar el son i dormir correctament. I com que precisament no tothom té la mateixa facilitat per agafar el son, una oient del programa de Carlos Herrera ha revelat el mètode que fa servir per adormir-se fàcilment.

A més d'aquest mètode, els 'Fósforos' del programa en revelen molts d'altres. Descobreix-los!

Insomni: la seva repercussió en la nostra salut i com podem evitar-lo

Només a l'Estat espanyol, més de 4 milions d'adults pateixen insomni, segons les dades ofertes per la Societat Espanyola de Neurologia (SEN). Tot i això, el més preocupant és que entre un 10% i 15% de la població ho pateix de manera crònica.

Foto d'un despertador que marca les 3:41 de la matinada i una persona que no pot dormir.
L'insomni pot ser temporal o crònic. | Getty Images
 

Quan parlem d'insomni ens referim a un trastorn del son. La persona que pateix aquesta malaltia presenta dificultats per agafar el son, per mantenir-se adormida o fins i tot per tenir un son de bona qualitat.

Les causes més freqüents sobre la seva aparició són, en gran part, les ocasionades per alteracions emocionals, encara que també es pot originar arran de certes malalties psiquiàtriques.

Quan ens enfrontem a un insomni que comença a ser recurrent, el primer que es veurà afectat serà el nostre estat de vigília. Això es produeix a causa de la disminució de la concentració, la manca d'energia física i mental, i alteracions del comportament.

Moltes persones solen recórrer a medicaments per combatre aquest problema. Tanmateix, la veritat és que, de manera general, totes les situacions que vinguin acompanyades d'ansietat, preocupació, angoixa, por o tristesa repercutiran negativament en la persona.

Foto d'una persona amb pastilles blanques i vermelles.
Moltes persones necessiten prendre medicaments per dormir. | Getty Images
 

Per això, i en la mesura que sigui possible, el millor que podem fer és intentar buscar alguns mètodes o remeis naturals per combatre'l nosaltres. De fet, veurem a continuació els que es van comentar al programa de Carlos Herrera.

Aquests són alguns dels mètodes

La María, una oient de l'espai, no va dubtar a compartir amb la resta la manera com ella aconsegueix adormir-se. De fet, assegura que, gràcies a aquest mètode, pot distreure la ment i és precisament quan s'adorm.

Concretament, la tècnica que la María fa servir per agafar el son és la de 'construir i dissenyar cases'. Així és, com estàs llegint. Però si això et sembla curiós, els mètodes que fan servir la resta d'oients tampoc no et deixaran indiferent.

Així, mentre la Sofía té la mania d'estar sempre amb els peus tapats, sigui a l'hivern o l'estiu, la Nuria opta per col·locar-se en posició fetal i relaxar els músculs. De fet, aquesta última tècnica la va aprendre d'un metge rural i assegura que és molt efectiva.

Foto d'una dona llevant-se al matí amb sol
Amb aquests trucs és possible agafar el son. | GETTY IMAGES
 

«Et relaxes, et poses en posició fetal i relaxes els músculs de la cara: primer el front; després les galtes i finalment la mandíbula», explicava la Nuria. Segons relatava al programa, la millor manera de relaxar el rostre és deixar la ment en blanc.

Tot i això, cadascú té la seva manera d'agafar el son. En aquest sentit, en Miguel afirma que quan no pot dormir surt a prendre la fresca: «M'aixeco del llit i me'n vaig a la finestra o a la terrassa fins que m'agafa fred i torno al llit i, quan entro en calor, ja m'adormo», assenyalava.

Finalment, la Marián també va aprofitar per explicar la seva tècnica, que, de la mateixa manera que a la resta, li va molt bé per aconseguir tancar els ulls: «Faig un repàs de tots els estats dels Estats Units. Ho faig per ordre alfabètic i en ordre diferent», assegurava.

Com pots observar, hi ha una infinitat de tècniques i mètodes per combatre l'insomni. Cadascuna és diferent, així que el millor que pots fer és provar-ne diverses fins que trobis la que més et serveixi a tu.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp