Noia d'esquenes amb els cabells rossos

El consell per fer desaparèixer les canes de forma natural i sense posar-te tint

L'aparició de cabells blancs pot ser a causa de múltiples factors

Si hi ha alguna cosa a què estem exposats els éssers humans, molt a desgrat nostre, és al procés d'envelliment. Amb el pas dels anys totes aquelles habilitats que havíem adquirit durant la nostra joventut comencen a decaure's, entre les quals hi ha el nostre físic.

Concretament, hi ha un indicador que normalment no sol agradar ni a dones ni a homes: l'aparició dels temuts cabells blancs. Aquest signe que ens envia el nostre cos no deixa de ser una cosa inherent al pas dels anys. Tot i això, la bona notícia és que és possible prevenir la seva aparició.

Prevenir l'aparició de les canes és possible: Oblida't de tints i productes!

Només cal mirar-nos al mirall i observar un diminut pèl de color blanc per alarmar-nos. Habitualment, l'aparició de les canes és una cosa que sol incomodar moltes persones, ja que representa un signe de vellesa.

El moment en què aquestes poden començar a sortir no està del tot determinat. No hi ha una edat exacta en què els cabells blancs puguin aparèixer: més aviat les causes són un conjunt global de diversos factors. Tot i això, s'estima que l'edat mitjana de la seva aparició sol oscil·lar entre els 30 i 40 anys. Això pot variar en funció de cada persona, i encara que alguns consideren que és impossible de posar remei, la veritat és que sí que es pot alentir.

Perruquera aplicant tint a una noia rossa
Un dels remeis per a les canes és aplicar tints o productes químics. | Getty Images

De manera més concreta i exhaustiva, primer hem d'entendre com es produeixen les canes. Quan veiem que el cabell blanc comença a sortir, el que està passant és que les cèl·lules mare dels melanòcits dels nostres fol·licles pilosos han deixat de créixer. Aquest procés és el que fa que els cabells llueixin amb aquest color blanquinós. No obstant això, si frenem l'acumulació de les deixalles que produeixen aquests melanòcits, és possible prevenir-ne l'aparició. I per això, existeix una forma natural de fer-ho.

Segurament t'estaràs preguntant com; doncs bé, la solució la trobem a la nostra dieta. Si duem a terme una alimentació saludable, baixa en greixos i rica en antioxidants, és molt probable que les canes triguin sortir.

Per aconseguir-ho, hem de consumir aliments rics en catalasa, un enzim antioxidant que protegeix les cèl·lules i que, a més, alenteix l'aparició dels cabells blancs. Un exemple en serien les fruites crues, el blat, l'ordi o les cols de Brussel·les. També podem optar per altres aliments com les plantes crues, fresques i cultivades, fetge de vedella, alvocat, patata, ceba, porro, rave, pastanaga, espinac, cogombre, nap, api i col.

Com podeu observar, es tracta d'un remei que tenim al nostre abast i que no resulta perjudicial per al nostre organisme. Aquest remei és la millor alternativa als tints i productes químics que habitualment es destinen per a aquests casos.

Foto d'una dieta
Consumir aliments rics en antioxidants pot ajudar a prevenir l'aparició de canes. | GETTY IMAGES

Altres hàbits que també ens poden ajudar

Si encara volem que l'aparició de les canes sigui més tardana, el millor que podem fer pel nostre cabell (i la nostra salut en general) és acompanyar aquesta dieta amb la pràctica habitual d'exercici.

Està més que demostrat que fer activitat física elimina l'estrès i l'ansietat, dos factors que solen accelerar l'aparició dels cabells blancs. Per descomptat, també seria convenient eliminar altres hàbits nocius, com ara el tabac o el consum d'alcohol.

A més d'aquestes recomanacions, també podries provar d'elaborar la teva mascareta casolana a partir d'ingredients naturals. Aplicant-te-la un parell de cops per setmana, durant 20 minuts, podries començar a veure'n els resultats. Per elaborar-la, pots fer servir alguns productes naturals que tinguis per casa, com ara l'oli d'argània, el vinagre de poma o d'arròs. En aquest cas, tots ells poden ser els teus millors aliats.

Logotip de l'aplicació WhatsApp NOVETAT WHATSAPP: Fes clic aquí per llegir GRATIS les notícies més destacades de Catalunya al WhatsApp