Logo Catalunya Diari
Logo Catalunya Diari
Logo Instagram CatalunyaDiari
Logo Messenger
Imatge de Carme Ruscalleda, xef catalana, de l'any 2017

Carme Ruscalleda reapareix i anuncia una de les seves notícies més tristes

La coneguda xef catalana diu adeu a un dels seus grans projectes

El restaurant Sant Pau de Tòquio, el gran establiment de cuina catalana a Tòquio de la xef Carme Ruscalleda i Yuji Shimoyana, propietari del restaurant, tancarà el pròxim 2 de setembre, després de 19 anys obert al públic.

Així ho han explicat a través d'un post d'Instagram publicat al perfil del restaurant, on han deixat la porta oberta a la possibilitat d'una futura col·laboració amb la xef catalana. Han indicat que: «La nostra relació amb la xef Carme Ruscalleda continuarà i podem sorprendre amb alguns nous reptes amb ella».

Els clients es podran acomiadar amb un menú especial

Segons indica el comunicat, l'establiment situat a l'hotel The Kitano, al barri de Nihonbashi, a Tòquio, oferirà un menú especial de degustació a partir de l'1 de juny fins al 2 de setembre a tots aquells qui vulguin acomiadar-se del gran establiment. 

Un plat amb tomàquet, formatge i oli
Carme Ruscalleda ha fet conèixer els aliments més tradicionals de la gastronomia catalana | Instagram / @santpau_tokyo 

A més, segons ha avançat La Vanguardia, el menú especial comptarà amb els millors plats de la cuina catalana que han elaborat en aquests 19 anys d'obertura. Uns plats que han marcat la trajectòria de Carme Ruscalleda, la dona amb més estrelles Michelin del planeta. 

Logo de WhatsAppNOVETAT WHATSAPP: Clica aquí per rebre GRATIS i en EXCLUSIVA les notícies més destacades de CATALUNYA al WhatsApp!

La cuina catalana desapareixerà de Tòquio

El tancament del restaurant posa fi a la proposta gastronòmica de Carme Ruscalleda a la capital japonesa. Segons ha avançat La Vanguardia, la xef viatjarà a Tòquio amb el seu marit, Toni Balam, per a acomiadar-se del país nipó 19 anys després que Shimoyana, el propietari del restaurant, els proposes obrir una còpia del seu restaurant de Barcelona, Sant Pau de Sant Pol de Mar, a Tòquio.

La xef catalana Carme Ruscalleda al seu restaurant de Tòquio
La catalana és l'única dona amb 7 estrelles de la Guia Michelin. | Instagram / @santpau_tokyo

 El restaurant situat a la capital catalana també està tancat. Ho va fer el setembre de 2018 i, actualment, es troba succeït per la proposta del seu fill, Raül Balam, amb l'obertura del restaurant Cuina Sant Pau.