Carmen Maura: «Em posa negra donar diners als catalans perquè no els necessiten»

L'actriu acusa Catalunya de «malgastar en tonteries» els diners que rep de l'Estat espanyol

Carmen Maura
L'actriu Carmen Maura acusa els catalans de «malgastar» els diners que reben de l'Estat espanyol | Cedida

L'actriu madrilenya Carmen Maura no es mossega la llengua. En una entrevista, en principi, de promoció de la seva última pel·lícula 'Gente que viene y bah', s'ha mostrat del tot indignada amb el govern i la política espanyola perquè «dóna diners als catalans», sense que el periodista del diari 'El Mundo' li preguntés res referent a Catalunya.

De fet és el propi entrevistador qui adverteix al lector: «Carmen Maura agafa carrerilla i hi ha una cosa molt concreta que la irrita. Atents». Misteri a l'aire i la polèmica resposta no triga a arribar: «Cada vegada que veig que per acontentar als catalans els estan donant diners, em poso negra. Perquè precisament no és la comunitat que més ho necessita», deixa anar Maura. 

El més sorprenent és que l'entrevistador en cap moment va dirigir cap qüestió referent a Catalunya, el procés o l'independentisme a l'actriu. El cas és que, potser decebuda per l'absència d'aquestes qüestions i fidel al tòpic, seguia acusant els catalans de garrepes i de demanar diners per vici sense que realment els necessitin. 

Maura espera un nou Felipe González

La «chica Almodóvar», que ara ja és més senyora que noia als seus 73 anys, viu a París però segueix l'actualitat política del seu país i creu que «el que està passant és una bogeria». Preocupada pel futur de la seva néta de 16 anys, confessava en l'entrevista que li agradaria que «sortís un polític que l'enamorés, com va fer Felipe González».

Felipe Gonzáleg
L'actriu té esperança que surti un polític com l'expresident del govern espanyol, Felipe González | CatalunyaDiari.cat

 

Molt d'acord amb la línia argumentativa de Ciutadans, l'actriu assegura que Catalunya demana diners per malgastar-los: «És la comunitat que més gasta en tonteries. Anem a un festival i veiem una oficina espanyola i una altra catalana. I el tema de les ambaixades... Em posa negra», reiterava.

La cosa no es quedava aquí. Demanant que es posés més interès en què hi hagi feina per a tothom o es recullin els immigrants que arriben en pasteres com mereixen, afegia referint-se de nou als catalans: «Tot això fa que vagin amb les banderetes»


Comentaris

envia el comentari